Председателят на Видинската търговско-промишлена палата Красимир Кирилов в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/-UL0iFtHy64 е пълният видеозапис на интервюто с председателя на Видинската търговско-промишлена палата (ВТПП) Красимир Кирилов, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В началото на разговора събеседникът ни припомни, че ВТПП е една от първите създадени в страната търговско-промишлени палати и в началото си тя е обединявала интересите на над 250 фирми, които са членували в нея. По този повод Кирилов подробно обясни какви са функциите и ролята на ВТПП в процеса на подпомагане на членуващите в нея икономически субекти, както и механизмите, чрез които те могат да защитават общи политики и намиране на решения в защита на специфичните интереси и проблеми на  бизнеса в региона. Пак в тази връзка събеседникът ни информира за сътрудничеството на ВТПП с останалите търговско-промишлени палати от страната, както и партньорството и със сродни структури от съседните региони в Румъния и Сърбия.
Красимир Кирилов каза в телевизионното студио по какви проекти работи ВТПП, изброи добрите практики в трансграничното сътрудничество и анализира какви са приликите, разликите и спецификата в икономическото състояние на нашия регион и тези в съседните региони в Румъния и Сърбия. Като най-съществена причина за слабия инвеститорски интерес към Видинския регион Красимир Кирилов посочи липсата на достатъчно квалифицирани кадри, от каквито остра нужда изпитват и работещите в момента фирми. Решаването на този сериозен проблем може да се постигне с общите усилия на институциите на местната и държавна власт във Видин и с активното участие на местния бизнес, подчерта Кирилов, добавяйки и необходимостта от подобряване и на инфраструктурата. Какво друго каза председателят на Видинската търговско-промишлена палата за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН, можете да научите от пълния видеозапис на интервюто с него на линк https://youtu.be/-UL0iFtHy64

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *