Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Директорката на видинското СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Бисерка Каменова в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/eGl5uHzrZtk е пълният видеозапис на интервюто с директорката на видинското Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ Бисерка Каменова, което тя даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. След спечелен конкурс тя заема този пост в средата на миналата година и в началото на разговора ни разказа накратко каква концепция за развитието на учебното заведение е представила пред членовете журито, за да спечели тяхното доверие. Бисерка Каменова, която завършва Техническия университет като машинен инженер и след това специализира математика и информатика с педагогически профил, сподели, че е била напълно наясно с предизвикателствата, пред които ще бъде изправена като директор на училището, което е познато в региона като специализирано в областта на изкуствата, предлагащо обучение по изобразително изкуство, музика и хореография. Именно това, подчерта инженер Каменова, отличава училището и доказателства за това са многобройните награди на учениците, които те печелят на редица конкурси и фестивали. Наред с тези постижения, възпитаниците ни са носители на престижни отличия и по останалите дисциплини, което показва високото ниво на обучение и наличието на отлично квалифицирани и амбициозни преподаватели, добави инженер Каменова.
Събеседничката ни информира, че вече е в ход кампанията за прием на ученици в подготвителната паралелка и за първи клас, както и на желаещи да продължат обучението в „Св. св. Кирил и Методий“ ученици след седми клас. Инж. Каменова заяви, че има случаи завършили седми клас деца да се записват в други училища, но и че седмокласници от други училища предпочитат да продължат образованието си в ръководеното от нея специализирано в областта на изкуствата училище. Директорката му информира за направените подобрения в двора на учебното заведение и за плановете за подмяна на съоръженията на спортните площадки, както и как ще изглежда теренът, на който се намира предстоящата за събаряне стара училищна сграда. Събеседничката ни сподели какво да очакваме на годишния концерт на училището, с който отбелязват патронния му празник на 11 май – деня на светите братя първоучители, както и за намеренията да се осигурят средства за санирането на целия учебен корпус. Какво друго каза за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН инж. Бисерка Каменова, можете да проследите от пълния видеозапис на интервюто с нея на линк https://youtu.be/eGl5uHzrZtk       

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.