Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Изпълняващият длъжността директор на видинското Териториално поделение на НОИ Пламен Георгиев в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/WB9GiHLpqBo е пълният видеозапис на интервюто с изпълняващия длъжността директор на Териториалното поделение на Националния осигурителен институт (ТД на НОИ) Пламен Георгиев, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. Основната тема на разговора със събеседника ни, който е и дългогодишен началник на отдел „Пенсии“, бе свързана динамично променящата се през последните 2-3 години нормативна уредба, които дават своите отражения както при правилата за осигуряване, така и влияят при условията за пенсиониране. В тази връзка Пламен Георгиев припомни какви са тези законодателни промени, как те са се отразили на осигуряващите се български граждани, в кои случаи част от тях могат да се възползват от правото на т.нар. откупуване на осигурителен стаж или при какви случаи могат да се възползват от правото си на ранно пенсиониране.
В телевизионното студио Пламен Георгиев информира за някои проблеми на хората при набавяне на необходимите им документи за пенсиониране, при какви случаи служителите на ТД на НОИ проверяват достоверността на представените им документи с цел избягване на измами, както и какви са взаимоотношенията между ТД на НОИ и работодателите от региона. Като главен акцент Пламен Георгиев открои последното решение на Народното събрание, което окончателно определи новите правила за хората, на които им предстои да се пенсионират през следващите три години, според което решение размерът на пенсиите им ще се изчислява по два начина и всеки ще може да избира кой от тях е по-изгоден за него. Пламен Георгиев допълни, че от седми май новата система влиза в сила и че от ТД на НОИ-Видин са сформирали група от експерти, която ще разяснява на хората от всички общини новите промени, а в същото време в приемните на ведомството на Видин ежедневно ще консултират всички, които пожелаят да потърсят помощ. Какво друго заяви Пламен Георгиев за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН, можете да проследите от пълния видеозапис на интервюто с него на линк https://youtu.be/WB9GiHLpqBo     

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.