Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Осветиха нов параклис в белоградчишкото село Горен Чифлик

Свещеноиконом Рафаил – архийерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, отслужи чина освещаване на храм на новопостроения параклис "Свети Георги Победоносец" в село Горен Чифлик, който е изграден на мястото, където има оброчен кръст на името на Свети Георги. Сред десетките миряни, изпълнили двора на храма, бяха Борис Николов - кмет на община Белоградчик, неговият заместник Антон Трифонов и голяма част от дарителите, станали съпричастни към отколешната мечта на местните хора в селото да има православен храм. В прочувственото си слово кметският наместник Савинка Спасова отбеляза: "Днес ние сбъдваме една мечта на поколения жители на кметство Чифлик. Тя стана реалност благодарение на всички вас, които помогнахте със средства според възможностите си. Благодаря и на тези, които вложеха своя труд в изграждането на храма. Четири години упорит труд и събиране на средства съпътстваха строежа. През тези години преминахме през много трудни моменти, спирахме и пак започвахме да изграждаме. Но в нито един момент не се отказвахме, защото човек не бива да се отказва от мечтите си. Този храм ще оглася с камбанен звън околността и в празник, и в делник, за радост и мъка. Вярвам, че от този ден вратите на храма ще са отворени за всеки да влезе и се помоли за своите близки, да утеши душата си, да запали свещичка за здраве".
В неголемия храм с резбован иконостас и камбана за първи път се чуха молитви и песнопения, Символа на вярата и „Отче наш...”, което развълнува и просълзи много от благочествивите християни. 
Кметът поздрави всички като изказа своята огромна благодарност на кметския наместник Савинка Спасова за дългогодишния упорит труд по реализиране на голямата мечта и поднесе благодарствени писма на всички дарители за тяхната човечност, щедрост и подкрепа. Всички миряни се събраха на обща трапеза да вкусят от осветените празнични гозби и да се повеселят.
Пресслужба на община Белоградчик 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.