Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Над 250 състезатели по канадска борба мериха сили на Държавното първенство в Белоградчик

Белоградчик бе домакин на ХХІІІ-ото държавно първенство по канадска борба, организатори на което бяха Българската федерация по канадска борба и община Белоградчик, а основен спонсор бе "При Иван - Ресторант и Градина" на братята Милен и Тодор Бъзински. Официалната церемония по откриването започна с изпълнение на държавния химн, а сред гостите бяха Борис Николов - кмет на община Белоградчик, Асен Хаджитодоров - председател на Българската и Световната федерация по канадска борба, както и Тодор Бъзински. Шефът на федерациите благодари на кмета на общината за поредното домакинство и за предоставените прекрасни условия за провеждане на състезанието в красивата спортна зала. Той връчи плакети на градоначалника и на Тодор Бъзински. Кметът на общината приветства гостите и участниците в международното състезание и им пожела успех. Той не пропусна да отбележи, че форум на такова ниво в нашия град се провежда за първи път.
В продължение на два дни над 250 участници се включиха в спортната надпревара. Състезанието респектираше с присъствието на цяло съзвездие от световни шампиони - Димитринка Петрова, Сашо Андреев, Емилия Стоянова, Лада Хаджиева, Елбин Ферат, Божидар Симеонов и Павел Кръстев, както и множество европейски шампиони. Освен столичните клубов1е с повече от един клуб участваха и градовете Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас. Много добре се представиха и клубовете от Горна Оряховица, Силистра, Добрич, Кърджали, Стара Загора, Шумен, Враца, Козлодуй, Поморие и Селановци. Състезанието бе изключително полезно за състезателите от националния отбор, на които им предстои участие в Европейското първенство по канадска борба през месец май в Гърция.
В комплексното класиране за юноши първите три места заеха клубовете на "Витоша"-София, "Спартак"-Благоевград и "Доростол"-Силистра, а при мъжете призьорите бяха "Локомотив - 96"-Горна Оряховица, "ЦСКА"-София и "Доростол"-Силистра.
Пресслужба на община Белоградчик 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.