Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Засилени проверки на видинските пътни полицаи, 258 души са санкционирани в област Видин през първите два месеца на годината

През текущата седмица е в ход специализирана полицейска операция за контрол на използването на обезапасителни средства от водачите на моторни превозни средства и пътниците в тях. Акцията се провежда едновременно на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция-TISPOL, чийто член е и Република България. В рамките на извършвания засилен контрол униформените следят за използването на обезопасителни колани от пътниците и водачите на МПС, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети, и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца. По данни на TISPOL, неизползването на обезопасителни средства значително увеличава риска от смърт или траен травматизъм при настъпването на пътен инцидент. 
„Надявам се засилените проверки да имат дисциплиниращ ефект, както за шофьорите, така и за пътниците. Правилата трябва да се спазват стриктно от всички“, напомни главен инспектор Ивайло Обретенов от сектор Пътна полиция-Видин. Той уточни, че от началото на седмицата са санкционирани двадесет и трима души. На контролните проверки днес присъстваха и журналисти. За пореден път видинските пътни полицаи апелират към всички участници в движението да бъдат дисциплинирани и отговорни. През месеците януари и февруари 2019 година при проверки в област Видин пътните полицаи са санкционирали 258 души за неизползване на обезопасителен колан/каска. Общият брой на санкционираните през миналата година за същото нарушение е 1323 души.
Регионален говорител на МВР, ОДМВР-Видин 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.