Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Полицейски служители предотвратиха умишлен палеж в ГПУ-Видин, арестувани са двама мъже от Ломско

Подробностите по случая оповестиха директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин, заместник окръжният прокурор Владислав Влашев и административният ръководител на Районна прокуратура-Видин Ваня Ненкова, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Видин. Оттам допълват, че на 26 февруари в областната дирекция по оперативен път постъпила информация за готвен палеж в града. Криминалисти анализирали данните и предприели  светкавични действия. Няколко часа по-късно, призори на 27 февруари, секретен пост на входа на областния град засича съмнителен бус. Превозното средство продължило да се движи в града и спряло на частен адрес. Там водачът и пътникът разтоварили багажа си. По–късно двамата напуснали жилището с раници на гърба и голям сак. Насочили се към ГПУ-Видин (граничното поделение). Единият прескочил оградата и приближил 10-тонна цистерна с дизелово гориво в двора. Другият, вероятно забелязвайки полицаите, дал знак и двамата бързо се оттеглили. Задържани са от служителите на реда с бутилки бензин и пликчета с химическо вещество.
Имущество на стойност  за 4,5 милиона лева има на територията на ГПУ-Видин, поясни старши комисар Петър Коцин. Само на 50 метра през улицата се намира бензиностанция, а в близост до мястото жилищни блокове, посочи прокурор Влашев. Двамата задържани мъже, родом от Ломско, живеят в столицата. Нямат криминални регистрации, не са осъждани. Повдигнати са им обвинения за приготовление за палеж, взета им е мярка за неотклонение „задържане под стража“ с решение на Видинския районен съд. Предстои преценка на събраните доказателства и от Окръжен съд-Видин.
Районна прокуратура-Видин наблюдава образуваното по случая досъдебно производство, уточни прокурор Ваня Ненкова и благодари на служителите на МВР  за бързите и професионални действия. Работата на разследващите полицаи и прокурорите продължава. 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.