Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Административният директор на видинския филиал на Русенския университет Момчил Станков в „Пресечна точка“ на Телевизия (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/EZa0agl3CYM е пълният видеозапис на интервюто с административния директор на видинския филиал на Русенския университет Момчил Станков, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. Една от темите на разговора ни с него бе започналата преди около един месец кандидат-студентска кампания за предстоящата академична 2019-2020 година. Събеседникът ни заяви, че няма нищо необичайно в ранното стартиране на кандидат-студентската кампания, защото това не се случва за първи път и защото по този начин се дават повече възможности на желаещите отрано да се запознаят както с начините да кандидатстват, така и да се възползват да участват в провеждащите се във Видин кандидат-студентски изпити не само за специалностите на видинския филиал на Русенския университет, но и за тези, по които се обучават студентите в Русе. Момчил Станков сподели, че план-приемът за тази учебна година е преизпълнен и че през новата се разкрива още една бакалавърска специалност – по начална педагогика.
Момчил Станков каза още, че ръководството на Русенския университет не само отдава голямо значение на видинския си филиал, но и постоянно проучва  от какви кадри се нуждае регионът ни и въз основа на това решава по какви специалности да предлага в местния филиал, в т.ч. и какви магистърски програми да бъдат разкривани. „С такива задачи в сряда за пореден път във Видин бе на посещение ректорът на Русенския университет проф. Белоев с цялото академично ръководство на ректората, които са провели срещи с представители на местните институции, училищни ръководства, кметове на общини и представители на бизнеса“, каза събеседникът ни. Той потвърди, че са подсигурени средствата за основния ремонт на учебния корпус на филиала, прогнозирайки, че през новата учебна година видинските студенти ще се обучават в една напълно обновена сграда, учебни кабинети и лаборатории. Момчил Станков сподели своите и на университетското ръководство планове за развитието на видинския филиал на Русенския университет, а какво друго каза за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН, можете да проследите от пълния видеозапис на интервюто с него на линк https://youtu.be/EZa0agl3CYM        

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.