Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

С поредица празнични събития в Белоградчик отбелязаха Трети март

С издигането на националния флаг и под звуците на държавния химн, в Белоградчик започна тържественото честване на 3-ти март - Национален празник на Република България. Заупокойна молитва в памет на жертвите отслужи свещеноиконом Рафаил. В знак на признателност към саможертвата на героите бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите във войните. 
Слово по случай празника произнесе кметът на общината Борис Николов: "На 3 март намираме онези сериозни основания за високо национално самочувствие и гордост. Защото свободата не ни е дар. Защото за нея българските революционери висяха по бесилките и гниеха в затворите на Анадола". Той пожела още днешните държавници и политици да отстояват по категорично интересите на нашата страна. По повод на празника Мирослава Чавдарова - председател на Общинския съвет, заяви: "В 13-вековната история на България има много дати, които добре помним. Има дати, пропити с болка и покруса, но има дати, запечатали гордост и слава. Една от най-светлите, най-забележителните е трети март 1878 година - денят на Освобождението на България от османско робство, в който беше възродена българската държава".
Отбелязването на 3-и март продължи  с богата културна програма. Началото бе поставено от духов оркестър при Народно читалище "Развитие – 1893 г.", който изпълни военни и патриотични маршове. Впечатляващо бе участието на мъжки камерен хор "Белоградчик" към местното читалище, изпълнил възрожденски песни. Присъстващите се насладиха на таланта на представителите на Детския комплекс - школа за народни танци, клуб "Художествено слово", клуб "Млади възрожденци" към Младежки дом и вокална група "Пей сърце" към клуб на пенсионера "Мадона". Изключително топло и с много настроение и емоция бе посрещната представената композиция от възпитаниците на Детска градина "Иглика".
Пресслужба на община Белоградчик
 

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.