Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Директорът на Регионалната здравноосигурителна каса във Видин д-р Владимир Вълчев в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/06G1qKnAJAE е пълният видеозапис на интервюто с директора на Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК) във Видин д-р Владимир Вълчев, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В началото на разговора той направи подробен анализ на годишния финансов отчет на институцията за миналата година, подчертавайки, че тя е поредната, през която има повишаване на изплатените от Касата средства на договорните си партньори от сферите на аптеките, стационарното лечение, доболничната медицинска помощ, стоматолозите и за амбулаторни изследвания. Д-р Вълчев заяви, че изплатените средства за здравеопазване нарастват на фона на намаляващото на брой население, която тенденция е доказателство и за по-добрата целенасочена държавна политика за гарантиране на по-добро здравеопазване на населението. Д-р Вълчев обясни относително големия брой на хората със сменени лични лекари с факта, че в региона са закрити две лекарски практики, от което не са настъпили негативни последици, тъй като останалите работещи лекарски практики са разкрили филиали в населените места, в които са липсвали такива.
Д-р Вълчев анализира състоянието на видинската областна болница и на общинската болница в Белоградчик през призмата на регулярните проверки на РЗОК-Видин, при които не са констатирани съществени нарушения на лечебния процес по заплатените от Касата клинични пътеки. Събеседникът ни коментира и инцидента в сектора по хемодиализа в областната болница, но в също време заяви, че новото ръководство на лечебното заведение не е наследило от предишни периоди само този проблем, а и много други. Сред които са и в момента продължаващите съдебни дела, които предишното болнично ръководство е завело срещу Касата и досега не е спечелило нито едно дори на последна съдебна инстанция. В края на разговора с д-р Вълчев разговаряхме за предстоящата през март 20-годишнина от създаването на здравноосигурителната система в страната и появата на Регионалната здравноосигурителна каса във Видин. Какво друго сподели той в за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН, можете да научите от пълния видеозапис на интервюто с него на линк https://youtu.be/06G1qKnAJAE  

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.