Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Директорът на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ Мариета Георгиева в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/HSlNgnoZ66s е пълният видеозапис на интервюто с директора на Професионална гимназия „Професор д-р Асен Златаров“ Мариета Георгиева, което тя даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. Разговорът събеседничката ни започна с това какви специалности и условия предлага ръководеното от нея училище, както и с какво то продължава да е притегателно за видинските деца и техните родители. Професионално ли е професионалното образование в България и във Видин в частност, доколко специалностите в професионалните гимназии отговарят на потребностите на бизнеса и каква е активността му при определяне по кои професии да бъдат обучавани видинските ученици, бяха темите, които Мариета Георгиева коментира за зрителите на Телевизия ВИДИН. Пак в тази връзка тя открои какви са предизвикателствата пред професионалното образование в нашия град, едно от които, според Георгиева, е дуалното обучение, чрез което учениците прилагат наученото в училище в реална работна среда в съответните фирми от икономиката. Георгиева изрази своята надежда от видинския филиал на Русенския университет да проявят по-голяма активност при създаването на контакти с видинските професионални гимназии, което би било от полза и на двете страни, а най-вече на завършващите средното си образование младежи.
През втората част на интервюто си Мариета Георгиева, която е и видинска общинска съветничка от опозиционната група в Общински съвет-Видин „Единни за промяна“, коментира от своята гледна точка проекта за новия общински бюджет и изрази своето недоумение от факта, че нито веднъж през целия изтичащ вече мандат на местната власт мнозинството в Общинския съвет не е приело нито едно предложение от опозицията. Събеседничката ни изрази своите съмнения както от целесъобразността на започналите големи проекти във Видин – ремонтите на СУ „Цар Симеон Велики“ и ПМГ „Екзарх Антим I“ и основната реконструкция на площада и централната градска част – както и че строителните дейности ще приключат в установените срокове. Събеседничката ни бе категорична, че подкрепя новата протестна вълна на видинчани срещу забавянето на процедурите по изграждане на скоростния път Видин-Ботевград, тъй като нищо от поетите преди година ангажименти не е свършено. В края на разговора тя сподели и своята оценка за управлението на общината по време на изтичащия вече мандат, а какво друго сподели събеседничката ни в предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН, можете да проследите от пълния видеозапис на интервюто с нея на линк https://youtu.be/HSlNgnoZ66s        

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.