Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Николай Цветанов от Видин грабна втората награда от кампанията „Влез в час с данъците 4“ на НАП

Николай Цветанов, ученик от видинската Професионална гимназия „Проф. Асен Златаров“, грабна втората награда в поредния сезон на образователния проект на Национална агенция за приходите (НАП) „Влез в час с данъците“, информират от видинския офис на приходната агенция. С правилните си отговори на теста за здравното осигуряване в Република България Николай си спечели нова игрова конзола Sony PlayStation 4 SLIM. Днес той получи наградата си лично от г-жа Ирена Илиева - директор на офиса на НАП във Видин, а на церемонията присъстваха и г-жа Мариета Георгиева – директор на ПГ „Проф. Асен Златаров“, и г-жа Наталия Крумова – представителна РУО-Видин.
Националната агенция за приходите провежда образователния си проект за четвърта поредна година. В рамките на последното издание активно се включиха всички средни училища от област Видин. Лекторите от офис на НАП Видин изнесоха над 100 учебни часа, посветени на данъци и осигуровки пред почти 3 000 ученици от 8 до 12 клас. 
Тази година кампанията променя своя формат, за да бъде още по-близо да навиците и интересите на учениците. Лекциите, които ще изнасят служителите на НАП в класните стаи, ще включват видео-материал, който представя данъчната материя чрез диалог с участието на популярни лица. Всички ученици могат да посетят сайта на кампанията www.vlezvchas.bg, където да  получат повече информация за проекта и да се състезават в интерактивна игра за атрактивни награди.
Междувременно на интернет платформата www.vlezvchas.bg вече стартира играта с въпроси и отговори по различни теми. Във викторината могат да участват всички учащи на възраст между 14 и 18 години. Тези от тях, които имат профили от предишните сезони на проекта, не е нужно да правят нова регистрация. Всеки тест за награда е достъпен в сайта в продължение на 2 седмици. Третият тест на тема „Социално осигуряване“ вече е публикуван и може да бъде решаван от учениците до 28 октомври включително. А на 29 октомври ще стане ясен следващият късметлия с награда от приходната администрация.  
В четвъртото издание на „Влез в час с данъците“ НАП ще раздаде 10 големи награди – 2 игрови конзоли, 2 гейминг системи за виртуална реалност, 2 велосипеда, 2 електрически смарт ховърборда и 2 смарт часовника. Наградите се разпределят на случаен, лотариен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер.
„С изнасянето на уроци пред учениците, с разясненията за необходимостта от плащане на данъци и осигуровки и вредите от сивата икономика, приходната агенция си постави за цел да промени възприятията на младите хора и да ги подготви за предстоящия им досег с финансовата система. И към настоящия момент определено мисля, че сме успяли. Можем да се похвалим с много активното участие на видинските ученици в игрите на НАП, където свои профили създадоха над 60 ученици. Спечелените награди ми дават повод да се гордея с децата на Видин“, заяви при награждаването г-жа Ирена Илиева, директор на Офис на НАП-Видин. 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.