Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Изпълнителният директор на Агенцията за регионално развитие и Бизнес център-Видин Евтим Стефанов в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/J4y7hKlFPOk е пълният видеозапис на интервюто с изпълнителния директор на Агенцията за регионално развитие и Бизнес център-Видин (АРРБЦ-Видин) Евтим Стефанов, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В началото на разговора той накратко припомни почти 20-годишната история на неправителствената организация, подчертавайки, че през последните години тя, паралелно с подпомагането на стартиращи малки фирми, основно се занимава с разработването и реализацията на успешни трансгранични проекти, ориентирани към развитието на различни видове туризъм. Последните два такива не само са приключили успешно, но и са доказали своята устойчивост и привлекателност за любителите на природата, подчерта Евтим Стефанов. Той визира проекта за велотуризъм с електрически велосипеди, който се радва на популярност сред своите почитатели в България и Румъния. Другият успешен туристически продукт е свързан с атракционите с балон, от които са се възползвали и продължават да се възползват десетки любители на екстремните преживявания сред природните забележителности край Белоградчик, Североизточна България и други кътчета на страната.
Евтим Стефанов разказа и за двете мобилни приложения, които са разработени от АРРБЦ-Видин и чрез които любителите на туризма могат да преоткриват атрактивни маршрути в районите на Белоградчишко и съседна Сърбия. Събеседникът ни бе категоричен, че различните видове туризъм във Видинско имат огромен, но недобре използван потенциал. Евтим Стефанов добави, че празните ниши в туризма могат да се запълнят с нови продукти, които да бъдат разработени от неправителствения сектор, но и че общините трябва да бъдат по-активни в поддържането на туристическите обекти и най-вече на туристическите пътеки и маршрути, намиращи се на тяхната територия.
В края на разговора Евтим Стефанов, който е и председател на видинския шахматен клуб „Найден Войнов“, информира как шахматът се популяризира сред видинските деца по училищата, както и какви турнири за малки и големи предстоят през следващите месеци. Какво друго каза той в предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН, можете да научите от пълния запис на интервюто с него на линк https://youtu.be/J4y7hKlFPOk 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.