Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Днес обявиха петимата нови почетни граждани на Видин, сред които са ректорът и председателят на Общото събрание на Русенския университет

Днес, на празника на град Видин – Димитровден, ректорът на Русенския университет – чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и председателят на Общото събрание на висшето училище – проф. д-р Велизара Пенчева, получиха най-високото отличие на общината - почетен гражданин на Видин. Титлата им бе присъдена след решение на Общински съвет-Видин за приноса им в изграждането на филиала на Русенския университет във Видин и за развитието на висшето образование в региона, а също така и за високи научни постижения и международно признание.
Кметът на община Видин Огнян Ценков връчи на удостоените почетни грамоти и значки на града, а председателят на Общинския съвет – Генади Велков, им подари плакети. Професор Белоев сърдечно благодари за високото отличие и за съвместната дейност по изграждане на филиала на кмета на града, на председателя на Общинския съвет, на настоящия областен управител Албена Георгиева и на нейния предшественик – Момчил Станков, на народните представители, подкрепили инициативата, на ръководството на Районното управление на образованието, директорите на училища, ръководителите на фирми и институции, както и на всички, подпомогнали този процес. „Вече имаме устойчива структура и близо 500 студенти, което ни дава увереността спокойно да гледаме напред“, с удовлетворение подчерта ректорът на Русенския университет.
По време на днешното тържествено заседание на Видинския общински съвет бяха обявени за почетни гражданин на Видин знаменитият духовник и общественик Екзарх Антим I (посмъртно), прочутият кмет на Видин, краевед, лекар и общественик д-р Бърни Бончев (посмъртно), както и народният певец и солист от АНПТ „Дунав“ Любен Захариев. Видинският митрополит Даниил прие отличието за екзарх Антим I, а проф. Жан Гологанов (правнук на знаменития видински градоначалник) - за д-р Бърни Бончев. 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.