Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Актуална информация за резултатите от работата на местната полиция бяха представени на редовния брифинг в ОДМВР-Видин

Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин, и главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“, представиха пред журналисти актуална информация, свързана с работата на служителите на реда в региона, съобщиха от пресцентара на Областната дирекция на МВР-Видин. Оттам допълват, че от 1 януари до 30 септември 2018 година в област Видин са регистрирани 862 криминални престъпления. За същия период на миналата година броят им е бил 884. За деветмесечието на тази година разкриваемостта възлиза на 59.86%, а за същия период на 2017 година разкриваемостта на криминалните престъпления е била 56,67%. От януари до септември са извършени 307 престъпления срещу собствеността – разкрити до момента от тях са 132; кражби 248 – разкрити са 116; седем грабежа – разкрити от тях три; осем посегателства срещу МПС – разкрито едно; 10 телефонни измами – разкрити две от тях; 14 палежа – разкрити четири от тях; едно умишлено убийство, което е разкрито и 36 наркопрестъпления. През деветмесечието на 2018 година са иззети общо 119 226 къса цигари, около 217 кг нарязан тютюн и 2 161 литра алкохол без бандерол.
През месец септември т.г. броят на регистрираните криминални престъпления в региона е 75, при 97 през месец септември 2017 г. 44,33% е разкриваемостта през септември тази година, същият месец на миналата година е възлизала на 35,5%. 12 престъпления против собствеността, шест кражби, един грабеж, един палеж и 6 наркопрестъпления са регистрирани през миналия месец. 62-ма са установените извършители на престъпления, в т.ч. и на престъпления от предходни периоди. 51 от тях са мъже, 11 жени и 9 малолетни и непълнолетни.
77 специализирани полицейски операции по различни направления на дейност са проведени на територията на региона през месец септември. Извършени са 24 проверки на пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и 45 проверки на заложни къщи и други обекти. Иззетите количества нередовна акцизна стока през миналия месец са 4954 къса цигари, почти 22 кг нарязан тютюн и 196 литра алкохол без бандерол.
Специализирани операции и постоянни проверки за противодействие на незаконната сеч провеждаме на територията на Видинска област от края на месец август, посочи директорът на ОДМВР. Традиционно, преди началото на отоплителния сезон, случаите на незаконен добив на дървесина се увеличават. От последните дни на август до първите дни на октомври полицаи от трите районни управления, съвместно със служители на горското стопанство, са иззели над 150 кубика незаконно добита дървесина при проверки в районите на видинските села Арчар и Новоселци, и в землищата на населени места на териториите на РУ-Кула и РУ-Белоградчик.
„Продължаваме работата по утвърдената вече организация за ежеседмични посещения и срещи в малки населени места на областта от мобилните групи на областната дирекция, включващи служители от криминална и охранителна полиция, уточни старши комисар Коцин. Както знаете вече, започна и учебната година за новия випуск на три Детски полицейски академии – в Белоградчик, Кула и Брегово. Превантивната работата на полицейските служители сред учениците е важна, а тяхната сигурност и безопасност, са постоянно във фокуса на нашето внимание“, посочи още директорът на ОДМВР-Видин.
От януари до септември 2018 година на територията на област Видин са възникнали 338 пътнотранспортни произшествия със седем жертви и 57 ранени, отчитат от Пътна полиция. С уточнението, че най-голям брой пътни инциденти през този период са възникнали на територията на община Видин – 191 катастрофи с 3 жертви  и 37 ранени. 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.