Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Актуална информация за състоянието на престъпността, резултатите от работата на полицията, текущи и предстоящи инициативи по линия на пътната безопасност бяха представени на редовен брифинг в ОДМВР-Видин

Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин, и главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“, представиха днес пред журналисти актуална информация, свързана с работата на служителите на реда в региона. От 1 януари до 31 август  т.г. в ОД МВР-Видин са регистрирани 775 криминални престъпления, като разкриваемостта възлиза на 58.19%. (за първите осем месеца на 2017 г. регистрираните криминални престъпления са били 789, а разкриваемостта 56.27%). През месец август т.г. регистрираните  криминални престъпления са 76 при разкриваемост от 36.84%. Престъпленията против собствеността през миналия месец са били 31, разкрити от тях 13. Кражбите са били 24, като 12 от тях са разкрити. Регистрирани са две телефонни измами, разкрита е едната от тях. Образувани са три досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотици. Задържани са трима души, иззети са 602 грама сух канабис и 3,5 грама амфетамин. И през предходния месец продължи активната работа на полицията, насочена към ограничаване на търговията на дребно с нередовна акцизна стока. При извършени проверки и специализирани операции в региона за един месец полицейските служители са иззели са 11 219 къса цигари, почти 30 кг нарязан тютюн и 943 литра алкохол без бандерол. В хода на проведени оперативно-издирвателни мероприятия и разследвания служителите на реда установили 49 души /девет жени и 40 мъже/ - извършители на 48 престъпления, в т.ч. и на престъпления от предишен период. Девет от установените извършители са малолетни и непълнолетни.
През месец август на териториите на трите районни управления – Видин, Белоградчик и Кула са били проведени проведени общо 26 специализирани полицейски операции. В част от тях са участвали и служители на Зоналното жандармерийско управление – Монтана. 16 малки населени места от четири общини са посетили мобилните екипи на ОДМВР-Видин, включващи служители от отделите „Охранителна полиция“ и „Криминална полиция“.
Във връзка с новата учебна година служители от отдел „Охранителна полиция“  в областната дирекция проведоха срещи  с представители на институциите – Регионално управление на образованието-Видин и училищата в областта, местната власт и частните охранителни фирми. Уточнени са механизмите на взаимодействие и общите задачи, свързани с безопасността на децата. На среща с частни охранителни фирми, ангажирани със спазването на пропускателния режим и реда в учебните заведения, е обърнато внимание върху задачата да следи за съмнителни лица в районите на учебните заведения и своевременно да се сигнализира в полицията.
И през тази учебна година ще продължим активно да прилагаме предприетите мерки, в организационен и оперативен план, целящи пресичане на уличното наркоразпространение, подчерта старши комисар Петър Коцин. В рамките на програмата „Работата на полицията в училище“ ще се фокусираме върху превенцията. С децата трябва и ще се работи постоянно и целенасочено, в синхрон с всички заинтересовани страни – родители, учители, институции.  Засилено присъствие на униформени служители ще има в първия учебен ден в районите на учебните заведения в цялата област, съобщи на брифинга директорът на ОДМВР.
Началникът на „Пътна полиция“ представи пред журналистите подробна информация за текущите и предстоящите инициативи по линия на пътната безопасност: Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death) – 19 септември и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!“.
Регионален говорител на МВР, ОДМВР-Видин 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.