Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

226 земеделски стопани от Видинска област не са декларирали доходите си от субсидии за 2017 година пред НАП

226 регистрирани земеделски производители от Видинска област са получили субсидии в общ размер 625 хиляди лева през 2017 година, но не са подали данъчни декларации и не са платили данъци и осигуровки върху тях, става ясно след като НАП получи и анализира данни от Държавен фонд „Земеделие“ за изплатените през миналата година субсидии. Има и 341 земеделци, които са подали данъчни декларации, но в тях са посочили по-малък доход от получения. Най-голям брой отклонения са засечени в общините Видин, Ново село и Ружинци, сочи анализът на данъчните. Национална агенция за приходите започна информационна кампания към всички земеделски производители, които са допуснали неточности в данъчните си документи. Според закона те имат право да подадат коригираща декларация за доходите до 1 октомври 2018 г. Гражданите ще бъдат уведомени както чрез писма, в т.ч и по електронната поща, така и по телефона. Заедно с уведомленията за корекции, земеделците ще получат и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета. 
При проведените срещи и разговори, кметовете на общини от Видинска област също поеха ангажименти да популяризират, изготвената от НАП брошура за данъците и осигурителните вноски, които следва да плащат земеделските стопани за своите доходи. Офис на НАП Видин също има готовност да дава информация. Консултация по въпроса може да се получи и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.
„НАП обменя данни с много институции и в резултат от това разполага с информация за доходи, които подлежат на облагане. Осъществява се и постоянно  наблюдение върху поведението на лицата, които получават доходи изплащани от или чрез държавни органи и предприятия. Това е и причината в момента приходната агенция да изпълнява програма за подобряване данъчната дисциплина на земеделските производители.“ заявиха от видинския офис на приходната администрация. 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.