Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Актуална информация за противодействието на престъпността, безопасността на движение и пътнотранспортния травматизъм в област Видин беше представена на редовния брифинг в областната дирекция на МВР

През първото шестмесечие на тази година нивото на престъпността в региона бележи спад -  по линия на криминалната престъпност с 6,05 %, а по линия на икономическата с 15,57 %. „Резултатът на областната дирекция е постигнат вследствие на предприетите мерки за гъвкаво разпределение на силите и средствата на база анализ на средата за сигурност“, поясни директорът старши комисар Петър Коцин. Той представи информация от отчет–анализа на териториалната стуктура за работата й от 1 януари до 30 юни. Намаление с 21.69 % бележат престъпленията против собствеността.  През периода  се наблюдава чувствителен спад на регистрираните домови кражби с 41.12 %  и намаление при взломните с 33.33 %.  За първото полугодие на 2018 г. по криминална линия са регистрирани общо 590 престъпления и са разкрити 318. Разкриваемостта е 53.90 %  спрямо 52.87 % за аналогичния период на 2017 г.  Общият брой на регистрираните икономически престъпления е 103, разкрити от тях 69. Разкриваемостта е 66.99% спрямо 45.08% за същия период на м.г. От регистрираните пет грабежа са разкрити два, с установени четирима извършители, работата по останалите три продължава. Едно умишлено убииство е извършено от началото на годината, престъплението е разкрито. От кражбите през текущия период са разкрити 68 и установени извършители 73 при разкриваемост 39.77.  От установените извършители на кражби 22 са жени, а 14 непълнолетни. От най-често извършваните кражби – домовите, са разкрити 20 и установени 24 извършители при разкриваемост от 31.75%. За шестте месеца полицията е иззела  над 600 г сух канабис, 23 свежи растения от същата култура, 17,4 г амфетамин; 19 таблетки екстази; метамфетамин – 116,9 г; кокаин – 2 г и 86 таблетки Ривотрил. От януари до юни при извършени полицейски проверки и специализирани операции по линия «Акцизи» униформените иззели общо 85 414 къса цигари, над 138 кг нарязан тютюн и около 980 литра алкохол и спиртни напитки без бандерол.
Главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция” представи информация за обстановката по безопасност на движение и пътнотранспортния травматизъм през предходния месец. От 1 до 31 юли 2018 г. на територията на област Видин са станали общо 46 пътнотранспортни произшествия – осем от тях тежки, с две жертви и 10 ранени. За един месец, при проверки по пътищата, униформените съставили 369 акта за установени различни нарушения на Закона за движение по пътищата. Само през юли пътните полицаи са издали над 1000 електронни фиша за превишена скорост. Това е най-честото нарушение, извършвано от водачите, шофиращи на територията на региона.
Регионален говорител на МВР, ОДМВР-Видин 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.