Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Председателят на Видинския общински съвет Генади Велков в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/ziFdsOQQuk4 е пълният видеозапис на интервюто с председателя на Видинския общински съвет Генади Велков, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В началото на разговора Генади Велков, който е регионален лидер на СДС и съпредседател на областната структура на Реформаторския блок, коментира наскоро отминалия национален форум на синята партия, на който за неин председател бе избран Румен Христов. По този повод събеседникът ни подчерта, че на този етап за СДС изборите за европарламент през следващата година не са особен приоритет и че истинският тест за дясната политическа сила ще е на местният вот през есента на 2019 година. Велков не се нае с прогноза за обединение на фрагментираната в момента българска десница, но в същото време маркира възможните варианти, давайки за пример регионалните десни структури, традиционно се коалират пред избори за местната власт и по този начин взаимодействието между тях им дава възможността да са фактор в управлението на града и общината.
Генади Велков оцени като много добра работата на двата органа на местната власт – кметския екип и Видинския общински съвет – през изминалите почти три години от 4-годишния мандат, през които е постигната устойчива финансова стабилизация, която пък е предпоставка за провеждането на една успешна политика за доброто развитие на общината. В тази връзка той спомена стартиралите големи проекти  - втория етап по изграждането на пречиствателна станция за отпадни води, основните ремонти на площада и централната градска част, СУ „Цар Симеон Велики“ и ПМГ „Екзарх Антим I“. Осигурено е също финансирането за сериозни ремонти на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ и театъра, а със средства на Русенския университет ще бъде основно ремонтирана и сградата на видинския му филиал в ПГ „Васил Левски“.
Генади Велков определи като успешна вече приключилата пролетно-лятна сесия на местния парламент, а какво друго каза той в предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН, можете да научите от пълния видеозапис на интервюто с него на линк https://youtu.be/ziFdsOQQuk4         

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.