Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Почти 10 000 къса цигари, 2,300 кг нарязан тютюн и 29 литра алкохол са иззети през почивните дни

При проверки през почивните дни по линия „Акцизи”, с  участието на служители от РУ-Видин, секторите „Пътна полиция”, „Противодействие на криминалната престъпност”, „Противодействие на икономическата престъпност” и „Оперативен контрол” в отдел „Митническо разузнаване и разследване” в Митница Лом, са разкрити и иззети почти 10 000 къса цигари, 2,300 кг нарязан тютюн и 29 литра алкохол, съобщават от пресцентъра на видинската полиция. Оттам уточняват, че на 7 юли в село Цар Симеоново униформени спрели за проверка лек автомобил „Ауди” с видинска регистрация, шофиран от 49-годишен жител на областния град. При извършеното претърсване зад облегалката на задната седалка полицаите открили 300 кутии (6000 къса) „Gold Mount” без бандерол. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.234, ал.1 от НK. Същият ден, към 20,20 часа, в района на ТЕЦ-Видин пътни полицаи проверили лек автомобил „Рено Меган”, управляван от 70-годишен местен жител, и намерили 150 кутии (3000 къса) „Capital” без бандерол. На водача униформените съставили акт по Закона за акцизите и данъчните складове, а по случая в РУ-Видин е заведена преписка.
При извършена проверка от икономически полицаи и митничари в частен имот в село Градец били иззети 29 литра алкохол и 560 къса цигари от различни марки без бандерол. 64-годишният стопанин не е представил документ, удостоверяващ плащане, начисляване или обезпечаване на дължимия акциз за намерения алкохол. По случая в ОДМВР-Видин е заведена преписка.
При проверки в района видинския общински пазар униформените иззели общо 2300 кг нарязан тютюн, пакетиран в 13 плика. От 43-годишен видинчанин били иззети 200 къса цигари, а от 65-годишна жена в Новоселци – още 160 къса цигари. По случаите са заведени преписки.
От пресцентъра на Областната дирекция на полицията предупреждават, че на територията на цялата област продължават специализираните полицейски операции и проверки, насочени срещу ограничаване нивата на търговия на дребно с нередовна акцизна стока.  

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.