Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Актуална информация за противодействието на престъпността и обстановката по безопасност на движение в региона беше представена на месечен брифинг в ОДМВР-Видин

Старши комисар Петър Коцин обобщи резултатите от работата на служителите от областната дирекция по линиите „Наркотици” и „Акцизи” и представи информация за състоянието на битовата престъпност в региона. Главен инспектор Владимир Герасимов – началник на Пътна полицияq съобщи данни от анализа на сектора за първото шесмесечие на тази година.
34 досъдебни производства за престъпления, свързани с отглеждане, притежание и разпространение на наркотични вещества е разследвала полицията в региона от януари до юни тази година. 35 души са били задържани за наркопрестъпления.  Най-„оборотни” на видинския наркопазар остават канабиса и амфетамините. От новите видове- т.нар. дизайнерска дрога, както и хероин, не са засичани в града и областта. Противодействието на уличното наркоразпространение остава сред основните задачи на видинската полиция и занапред. Проверките са ежедневни, продължават и тематичните полицейски операции, както и работата ни в  оперативен и превантивен план, уточни старши комисар Коцин.
Нашите действия, насочени към намаляване нивата на търговия на дребно с нередовна акцизна стока продължават ежедневно. През първите шест месеца на годината полицейските служители са иззели 85 414 къса цигари, почти 140 кг нарязан и пакетиран тютюн и над 900 литра алкохол без бандерол, посочи директорът.
От началото на годината до 31 май на територията на ОДМВР-Видин са регистрирани общо 450 криминални престъпления или със 17.73% по-малко в сравнение със същия период на 2017 година. 227 от регистрираните престъпления са разкрити – т.е. разкриваемостта възлиза на 50.44%. За същият период на миналата година разкриваемостта е била 48.08%. Кражбите остават с най – голям дял в структурата на криминалната престъпност. Броят им през месец май е по-малък от този през месец април. Разкриваемостта на кражбите през май е по-висока от тази през април с 8.33 пункта.
На територията на област Видин от 1 януари до 4 юли 2018 г.  са регистрирани 192 пътнотранспортни произшествия с 6 жертви и 30 ранени,  съобщи началникът на сектор Пътна полиция- Видин. В резултат на катастрофи от началото на годината са пострадали четири деца, уточни още главен инспектор Герасимов.
Регионален говорител на МВР, ОДМВР-Видин 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.