Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Административният директор на видинския филиал на Русенския университет Момчил Станков в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/xJ6h3DIBS-8 е пълният видеозапис на интервюто с видинския филиал на Русенския университет Момчил Станков, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. От първо лице единствено число той разказа автентичната история по идеята за създаването на висшето училище в града ни, както и какви са били конкретните стъпки по неговата реализация. Събеседникът ни бе категоричен, че към момента видинският филиал на Русенския университет е най-стабилно развиващият се в сравнение с другите в Разград и Силистра, макар те да са създадени доста по-отдавна. Благодарение на предлаганите атрактивни бакалавърски специалности и с разкриването от това лято и на магистърски степени, подчерта Момчил Станков, прави изключително привлекателно висшето ни учебно заведение, в което се записват не само млади хора от Видин и Видинско, но и от съседните региони, а има случаи и на записали се студенти от други университети. Административният директор на видинския филиал на Русенския университет припомни, че с министерска заповед са прехвърлени третият и четвъртият етаж от сградата на ПГ „Васил Левски“, а новината е, че до седмица-две започва обновяване на целия учебен корпус, който напълно ремонтиран ще посрещне тази есен студентите и техните преподаватели.
Момчил Станков сподели, че има пълната подкрепа на университетското ръководство, на Общински съвет-Видин и на кметския екип, но очаква повече внимание и съдействие от областния управител. Събеседникът ни сподели още, че работещите в региона фирми не само подпомагат материално част от студентите, но и сключват договори с тях за наемането им след завършване на висшето си образование. Момчил Станков каза, че се водят разговори с представители на местните власти в съседните румънски и сръбски региони за евентуалното привличане на студенти оттам, а какво друго заяви той в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН, можете да научите от пълния видеозапис на интервюто с него на линк https://youtu.be/xJ6h3DIBS-8 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.