Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Зам.-председателя на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев: Основният мотив за вота на недоверие е чувството на несигурност

„Мотив за вота на недоверие, който внасяме днес, е провалът в системата за сигурността. Най-сериозните ни аргументи са по отношение на вътрешния ред. Има мотиви, свързани с Министерството на отбраната, както и на финансовата сигурност на страната. Основното е чувството за несигурност в страната.” Това каза пред БТВ заместник председателят на Парламентарната група на „БСП за България” Антон Кутев. Той припомни знаковите убийства в страната за последните шест месеца. Кутев заяви, че има над 15 въпроса към министъра на вътрешните работи, на които той винаги отговарял, че всичко било наред. „Целта на вота е да се спре пълното безхаберие в МВР”, отсече той.
„Майките на децата с увреждания са най-онеправданата част от обществото. Вчера имаше Национален съвет за интеграция на хората с увреждания, на който, за съжаление, видях как цялата мощ на държавата се изправя срещу тези жени, стоварва се върху тях и им доказва, че трябва да си приберат децата от протеста. Убеден съм, че сега цялата сила на държавата, със своите явни и подмолни сили, ще се изправи срещу  тях”, коментира Кутев. Попитан, откъде ще бъдат взети пари, за да се удовлетворят исканията им, народният представител припомни, че правителството изтегли 16 милиарда, като не стана ясно къде отидоха те. „Колкото и да струва, трябва да бъдат удовлетворени исканията, защото е признак на цивилизованост”, отсече Кутев. Той сподели разкази на някои от майките, които са му споделили, че до средата на месеца имат хляб. После нямат пари за насъщния.  

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.