Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Три оперни спектакли, три балетни постановки и един мюзикъл в програмата на летния фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали ‘2018“, билетите вече са в продажба

Три оперни спектакли, три балетни постановки и един мюзикъл са включени в програмата на третото издание на летния фестивал „Опера на върховете  - Белоградчишки скали ‘2018“, който това лято ще се проведе от 13 до 29 юли, съобщиха организаторите на мащабното културно събитие – Министерство на културата, Софийска опера и балет и община Белоградчик. От Софийска опера и балет допълват, че билетите за представленията вече са пуснати в продажба, а ценовите им категории са следните: оперните спактакли - от 20, 25, 30, 40 и 50 лева; балетните спектакли - от 15, 20, 25, 30, 40 и 50 лева; мюзикъла „МАММА МИА” - от 20, 25, 30, 40 и 50 лева; фестивалната импресия „ВАГНЕР МАГУРА – Богове, Великани, Джуджета, Валкюри” – 80 лева, включващ и дегустация на регионално вино от винарска изба „Магура“. 
Билети за спектаклите в Белоградчишката крепост може да се закупят в Туристически информационен център-Белоградчик, в МОЛ-Видин, на касата на Софийска опера и балет (София, улица „Врабча“ №1), във всички каси на Изипей /Easypay/ в цялата страна, както и онлайн от сайта www.operasofia.bg чрез системата за разплащане ePay.bg. Билети за фестивалната импресия в пещера „Магурата" може да се закупят на касата на Софийска опера и балет (София, улица „Врабча“ №1), в Туристически информационен център-Белоградчик и в МОЛ-Видин.
Представленията в Белоградчишката крепост са с начален час 20 часа, а тези в пещера „Магурата“ – 11 часа. За удобство и комфорт на публиката по време на изпълнението на пещерната фестивална импресия в три части „ВАГНЕР МАГУРА: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри“ е желателно да се носят ниски (спортни) обувки с равна подметка и връхни дрехи.
Във връзка с осигуряване на пропусквателен режим и недопускане на задръствания е забранено придвижването с лични превозни средства до паркинга на Белоградчишката крепост, където е разположена сцената на летния оперен фестивал. Осигурен е транспорт – автобуси на фирма Алексиев, които превозват публиката и се движат регулярно по маршрут от центъра на Белоградчик – сградата на Български пощи ЕАД (пощата),  до паркинга на крепостта от 18,30 часа до началото на представлението и обратно веднага след края му. В автобусите се допускат само лица, снабдени с билети за спектакъла за съответния ден. Зрителите могат да оставят своите лични превозни средства на безплатния паркинг до автогарата на Белоградчик.
За публиката, пътуваща от Видин, са осигурени автобуси, които тръгват в 17,30 часа от автогара „Алексиев“ в деня на спектаклите в Белоградчишката крепост. Цената на двупосочен билет Видин-Белоградчик-Видин е 10 лева, а билети за пътуване се закупуват от касата на автогара „Алексиев“, телефон 094 606190.
Програмата, актуална информация за фестивала, както и условията за закупуване на билети са публикувани на официалните сайтовете на Софийска опера и балет и на община Белоградчик http://belogradchik.bg/?cat=86

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.