Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Обществено обсъждане на идеи за облагородяване на откритите пространства около БиблиоПощата

Като част от Етап 2 на инициативата „The Spot/ _Място – Доброволчество с въздействие” днес (на 11 юни) от 18 до 20 часа ще се проведе обществено обсъждане в целевото пространство на идеи и предложения, свързани с облагородяване на откритите пространства около Центъра за обучение, изкуство и култура – Библиопоща (Старата турска поща в близост до Телеграф капия), информират от ръководството на видинската Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. Оттам допълват, че по време на дискусиите ще бъде представена  визуализация на планираните намеси, направена на базата на събраните над 600 идеи по време на първия етап. През заключителния трети етап (5-13 юли) се предвижда физическото облагородяване на мястото – изграждане  и реновиране на физическите структури в определеното пространство заедно с местните организации, общности, младежи и доброволци. Намесите в градската среда ще бъдат вдъхновени от  желанията, нуждите и препоръките на местната общност, получени през първите два етапа.  Откриването ще се състои на 14 юли с богата програма.
Инициативата се осъществява по предложение на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” и активни младежи от общността, в рамките на проект „The Spot/ _Място – Доброволчество с въздействие” на сдружение „BG Бъди Активен”, който се реализира за втори път в България и използва подхода placemaking,  вдъхновяващ хората колективно да преосмислят и преоткрият публичните пространства като средище на всяка общност.
За Сдружение BG Бъди активен:
Сдружение BG Бъди активен е национална неправителствена организация, която работи в посока подобряване условията за масов спорт в България, както и за повишаване осведомеността за индивидуалните и социалните ползи от физическата активност и спорта за здраве. Основните приоритети на сдружението се основават на създаване на възможности за младите хора да придобият необходимите житейски и професионални умения чрез тяхното участие в организирането на събития, които популяризират спорта и физическата активност за здраве.
За проекта _Място:
Проектът „_The Spot/_Място“ предоставя възможност на територията на 10 населени места в България да бъде изградено социално пространство, което да е привлекателно за младите хора. Активното въвличане на младите хора в създаването на социално пространство, чрез процеса на Placemaking, би им дало възможност за изява на техните таланти, способности и силни страни и би предоставило алтернатива на различните пороци, по които се увличат младежите. Участието на гражданите в изграждането от своя страна, ще осигури устойчивост и отговорност за неговото опазване и поддръжка.
Проектът се oсъществява в България с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation
 

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.