Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Ансамбъл „Тракия“ изнесе фееричен концерт в Белоградчик

Препълненият салон в Народно читалище "Развити-1893" в Белоградчик имаше удоволствието да посрещне Ансамбъл "Тракия"-Пловдив. Интересът беше огромен, а зрителите - любители на българския фолклор, сякаш предусещаха богатия спектакъл, който предстои да видят. Той се реализира по проект на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ - "Земятя на Орфей", съвместно с Народно читалище "Развитие - 1893"-Белоградчик и с финансовата подкрепа на "Културна програма за българското председателството на Съвета на Европейския съюз - 2018" и Национален фонд "Култура". 
В продължение на 90 минути танцьори, певци и музиканти демонстрираха магията на своето високо художествено майсторство. Въодушевените зрители бяха притаили дъх, гледаха и сякаш не вярваха на очите си. Те бяха запленени от артистичната хореография, разнообразието и багрите на костюмите, високия професионализъм в танците и песните. Спектакълът, включващ творби на всички етнографски фолклорни области, е една приказна хармония.
Краят на спектакъла бе посрещанат с бурни аплодисменти, развълнуваните зрители не пестеха своите суперлативи, бързаха да благодарят и изкажат най-добри пожелания както на професор д-р Даниела Дженева - директор на ансамбъла, така и на самите изпълнители. А сред най-честите отзиви се чуваше: "Да сте живи и здрави и много успехи! Напълнихте ни очите, сърцата и душите!".
Пресслужба на община Белоградчик 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.