Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Усилията на полицейските служители са насочени към намаляване нивата на битовата престъпност в региона, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР-Видин

През май основните акценти в работата на полицейските служители в област Видин бяха поставени върху предотвратяване и разкриване на наркопрестъпления, незаконната сеч и превоз на дървесин и продажбата на дребно на нередовна акцизна стока. През целия месец по тези три линии на дейност полицията извърши множество проверки и проведе специализирани операции. Действията ни продължават, те не са кампанийни, а целенасочени и постоянни, съобщи пред журналисти днес, на редовен месечен брифинг, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Петър Коцин. Към момента обстановката на територията на област Видин е спокойна. Имуществените посегателства продължават да заемат основен дял в структурата на престъпността в региона. Това налага усилията на полицейските служители да бъдат насочени към намаляване нивата на битовата престъпност. В тази връзка бе и проведената на 10 май работна  среща на старши комисар Коцин с общинските кметове от област Видин. В дискусионен формат полицаите и представителите на местната власт коментираха въпроси, свързани с реда и сигурността в региона. Продължават посещенията на мобилните полицейски групи в малките населени места на региона, поясни още директорът. По утвърден график, ежемесечно служители от отдел „Охранителна полиция” и секторите „Противодействие на икономическата престъпност” и „Противодействие на криминалната престъпност” осъществяват срещи с кметове и жители на малките села. Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред. Те се организират независимо от служителите, които обслужват съответния район. На  тези срещи, на гражданите и представителите на местната власт, се дава възможност да сигнализират и споделят проблеми от компетенциите на МВР. Нашата задача е да предприемем бързи и адекватни действия по всеки един поставен въпрос, категоричен бе стрши комисар Коцин.
Обезпечаването на кампанията по прибиране на селскостопанската продукция от реколта 2018, сигурността на гостите и жителите на региона в условията на традиционно увеличаващия се през лятото туристическия поток, както и сигурността на децата по време на ваканцията, ще бъдат сред основните задачи на полицейските служители от Видинска област през идните месеци, съобщи директорът на ОДМВР.
Регионален говорител на МВР, ОДМВР-Видин 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.