Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Независимият кандидат за кмет на община Макреш Цветомир Николов: Знам какво сега нужно на общината - нови идеи, смели решения и категорични действия

Израснал съм в село Подгоре и днес тук е моят дом. Можех да напусна, но избрах да остана. Защото вярвам, че камъкът тежи най-много на мястото си. А моето място е тук, в община Макреш. Успях да създам за себе си и за семейството си добър живот. Но докато фермата, която управлявам се разраства, пред очите ми община Макреш гине. Няма как да не те боли, когато виждаш как селото, в което си израснал, постепенно опустява, а светещите вечер прозорци на къщи стават все по-малко. Няма как да не боли, когато усещаш как хората са обезверени и примирени. Няма как да не боли, когато виждаш как в други малки общини се случват хубави неща и знаеш, че това би могло да стане и в Макреш. Това са и част от причините да се кандидатирам за кмет на община Макреш. Влизам в тези избори, осъзнавайки, че няма да е лесно, но и че е необходима коренна промяна. Кандидатирам се за кмет, защото моите приятели, с които съм израснал, заминаха, за да работят в големите градове, или дори в чужбина и все по-рядко се срещаме. Защото навсякъде виждам самотни възрастни хора, чиито деца и внуци се прибират само по празници. Защото виждам пустеещи сградите, където някога кипеше живот. Защото виждам как малкото млади хора, които са останали да живеят в община Макреш, трудно намират работа с достойно заплащане. Защото виждам как възрастните хора не могат да се радват на достойни старини.
Когато преди няколко години реших да се завърна в Подгоре, след като няколко години учех във Велико Търново, където завърших висшето си образование, много мои познати ми казаха, че правя грешка, че един млад човек не може да намери реализация на село. Доказах им, че грешат. Сега сигурно мнозина ще кажат, че който и да стане кмет няма да може да постигне нищо, защото Макреш е бедна община. Готов съм отново да опровергая скептиците. Защото там, където другите виждат само проблеми, аз виждам неизползвани възможности. И защото знам какво е нужно – трябват нови идеи, смели решения и категорични действия.
Кандидатирам се за кмет на община Макреш, защото вярвам, че има как да бъдат задържани младите хора и да се създаде среда, която да привлече част от заминалите да се завърнат по родните места. Защото вярвам, че има как да се предоставят социалните услуги, от които хората се нуждаят. Защото вярвам, че всеки един жител ще спечели от една просперираща община, а община Макреш може да бъде просперираща. Затова е необходимо ресурсите, с които Общината разполага – гори, земи, язовири, общински сгради, да се използват така, че да носят полза, но да носят полза за всички жители на общината, а не само за малцината облечени във власт.
Кандидатирам се за кмет на Макреш защото вярвам, че Общината е на хората, че Общината трябва да работи за хората, че функцията на Общината е да подсигури на младите възможност за развитие и работа, а на възрастните – достойни старини. Именно това ще е ръководещо и в цялата ми дейност, ако в неделя на 20 май получа доверието на хората и бъда избран от тях за кмет на община Макреш. Програмата ми е наистина амбициозна, но вярвам, че човек трябва да си поставя високи цели, за да постигне значими резултати. А идеите, които предлагам, ще доведат до резултата, който всички ние желаем – просперираща и обърната с лице към хората община Макреш.

купуването и продаването на гласове е престъпление 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.