Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Независимият кандидат за кмет на Макреш Цветомир Николов: Общината - това са хората

Независимият кандидат за кмет на община Макреш Цветомир Николов е дълбоко убеден, че общината – това са хората. Защото именно общността от хората създава общината и кметът, като основна фигура в местната власт, трябва да подчинява всяко едно действие в името на хората. Цветомир Николов е роден на 6 май 1987 година, а от 2013 година живее в родното село на родителите си Подгоре. Завършва Великотърновския университет с бакалавърска степен „Теология“ и след  това защитава магистърска степен със специалност „Българска история“ в същия университет. След дипломирането си работи в Дом за деца, лишени от родителски грижи „Надежда“ в Белоградчик, след което и до момента е възпитател в Основно училище „Христо Ботев“ в Раковица. Там като начален учител работи и съпругата му Евелина. Цветомир Николов е председател на клона на Гражданско сдружение „Активно общество“ в община Макреш и е организатор на множество срещи и инициативи с млади хора от общината и региона, както и с младежи от други държави.  След като се установява в село Подгоре, Цветомир Николов започва да се занимава активно с животновъдство и в момента стадото му наброява около 120 овце. Днес  той поема ново предизвикателство и се кандидатира за кмет на община Макреш. Имащ нови идеи, готов за смели решения и категорични действия.
„Важна е грижата за всеки човек и затова общинските услуги трябва достигат до всеки, като например снегопочистването - то ще бъде извършвано така, че да бъде осигурен достъп до всеки един дом. Такъв ще е принципът на цялостната работа на общинската администрация, ако хората ми гласуват доверие да бъда техен кмет“, твърди Цветомир Николов. Според него, общината трябва да води активна социална политика в полза на своите граждани, защото нашите родители, бабите и дядовците ни заслужават достойни старини, а децата ни заслужават бъдеще.
Предизборната програма на Цветомир Николов в социалната сфера е кратка и ясна:
„Разширяване на съществуващите социални услуги и създаването на нови такива, чрез увеличаване обхвата на обществената трапезария; създаване на домове за възрастни хора; изграждане на Център за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа.
Във всяко населено място на община Макреш има общински сгради, които някога са били пълни с живот и са били центърът на обществения и културен живот, а в момента са пустеещи и се рушат. Има много възможности да се привлече финансиране по проекти, така че поне част от сградите да се възстановят и да станат домове за възрастни хора, центрове за настаняване от семеен тип, лагери за деца или други социални услуги.
Така от една страна ще бъде положена грижа за общинската собственост, но, което е още по-важно, в тези новосъздадени институции ще се създадат работни места, а от техните услуги ще могат да се възползват и жителите на община Макреш.
Воден от мисълта, че ние сме неголяма общност, която трябва да бъде сплотена и всички трябва да се подкрепяме взаимно, смятам да въведа система за еднократни помощи за жители на общината.
Съвместно с Видинска света митрополия ще се търсят възможности за осигуряване на свещеник, а общината ще поеме сериозен ангажимент и ще поддържа в изряден вид всички гробищни паркове.
Друг изключително важен момент от моята програма, е свързан с предприемането на мерки за сигурността на гражданите и тяхната собственост. Една от мерките, които предвиждам в тази посока, е поставяне на камери на ключови места в населените места“.
купуването и продаването на гласове е престъпление 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.