Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Старши комисар Петър Коцин проведе работна среща с кметовете на общини от област Видин

В инициираната от директора на ОДМВР-Видин работна среща взеха участие общинските кметове, началниците на районните управления и сектор Пътна полиция, по време на която в дискусионен формат бяха обсъдени въпроси, свързани с местната сигурност, обществения ред и безопасността на движение в региона. Старши комисар Коцин представи информация за оперативната обстановка в региона и акцентите в работата на полицейските служители в краткосрочен и средносрочен план. Противодействието на конвенциалната престъпност, редът и спокойствието в населените места, активният туристически сезон и опазването на селскостопанската реколта от посегателства, са сред основните приоритети в дейността на служителите на реда в областта. Началниците на районните управления ще посещават населените места на обслужваните територии, за да бъдат в постоянна, пряка комуникация с жителите и представителите на местната власт, съобщи директорът. По утвърдени месечени графици мобилни екипи, включващи служители на отдел „Охранителна полиция” и секторите „Противодействие на криминалната престърност” и „Противодействие на икономическата престъпност”, провеждат срещи с жители на села без постоянно полицейско присъствие. Отворени сме за диалог и приемаме препоръки от всички Вас, за да повишим ефективността и резултатите от нашата работа, посочи старши комисар Петър Коцин.
Подобряване на обстановката по безопасност на движение, намаляване на жертвите и ранените при катастрофи в област Видин, отчете главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор Пътна полиция. Той бе категоричен, че добрите практики, установени при съвместната  работа на пътните полицаи и кметовете, ще продължат и занапред. Представителите на местната власт споделиха своите мнения, наблюдения и предложения. В хода на разговорите, участниците в срещата се солидаризираха в мнението си за важността на видеонаблюдението с оглед превенция, предотвратяване и разкриване на престъпни посегателства и вандалски прояви в общинските центрове. Инж. Огнян Ценков – кмет на най-голямата община в областта – видинската, съобщи за предстоящите действия по поетапното изграждане на видеонаблюдение в областния град, а на по-късен етап и в населени места на общината. Ценков сподели и опита си от добра практика по отношение на телефонните измами – при всички негови обществени срещи в селата на общината, винаги вниманието на хората бива насочвано и към риска да станат жертви на телефонни измамници по различни схеми. От началото на тази година в населените места на Видинска област няма реализирани телефонни измами, посочи директорът на полицията. Осъществени са само три – в областния град.
По време на срещата кметовете бяха единодушни в оценката си за отличната комуникация между тях и полицаите от районните управления. Представителите на местната власт и служителите на МВР са в постоянен диалог с цел адекватна и бърза реакция в полза на жителите на област Видин.
Регионален говорител на МВР, ОДМВР-Видин 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.