Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Независимият кандидат за кмет на община Макреш Цветомир Николов: Инвестицията в децата и младите хора е инвестиция в бъдещето на общината

„Създаването на оптимални условия за развитието на децата и младите хора в селищата на община Макреш е един от основните ми ангажименти не само като кандидат за кмет на общината за тези избори, но и като активен жител на общината“, заяви за 44 ПАРАЛЕЛ независимият кандидат за кмет на община Макреш Цветомир Николов. И го е доказал и продължава да го доказва с личния си пример – предпочел да се завърне и живее с младата си съпруга в родното си село Подгоре, където е убедил да се завърнат и своите родители. Започнал от нулата с наследствената си земя, той създава стадо с над 120 овце, а в същото време е възпитател в средищното основно училище в Раковица, в което и съпругата му работи като начален учител.
Цветомир Николов е убеден, че социално слабите деца трябва да се подпомагат, за да могат да посещават училище и да бъдат пълноценни със своите връстници, а на отличните ученици общината трябва да осигури стипендии не само до завършване на основното си образование, но и при продължаване на обучението им с перспективата да се завърнат отново в общината, след като са придобили съответната квалификация. „Училището ни притежава своя собствена земя и може да го развием със създаването на тази земя опитни станции, да обучаваме на тях децата с любов към земята“, показва един от възможните източници на допълнителни приходи Цветомир Николов. Той припомня, че в цялата община няма нито един свещеник, а може да се намери местно момче, което да кандидатства в Семинарията и общината да му заплати семестриалните такси с уговорката да се завърне в общината като свещеник.
По подобни начини, казва Цветомир Николов, с помощта на общината и на местните аграрни фирми могат да бъдат обучени бъдещи механизатори, строители, електротехници и други, които след това отново да се завърнат в общината, където ще имат възможността да се реализират.
„Първите стъпки на една отговорна към хората местна власт трябва да са в полагане на повече грижи за децата и за малкото останали младежи в общината, а паралелно с това трябва да се помисли как и с какво да привлечем младите хора, които по една или друга причина са напуснали родните си села“, категоричен е Цветомир Николов. И посочва част от способите как може да се случи това: създаване на нови работни места и привличане на работоспособно население чрез разкриване на малки общински предприятия за разработване на общинските необработваеми земи; общинско предприятие за дърводобив и за производство на пелети от отпадъчния материал от дърводобива; ангажиране на общинския горски служител с опазване на частните гори; създаване на общински пунктове за изкупуване на билки с цел по-високи изкупни цени чрез елиминиране на прекупвачите и директен контакт с износителя. И това е само малка част от амбициозната програма на Цветомир Николов за по-доброто управление на община Макреш. Защото ни убеди, че наистина за него инвестирането сега в децата и младите хора е най-сигурната инвестиция в по-доброто бъдеще на общината. 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.