Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

„Еко арт“ се проведе в Белоградчик

За седма поредна година Детският комплекс в Белоградчик организира „Еко арт“ - изкуство от отпадъчни материали, свързано с формирането у подрастващите на екологично мислене и грижа за околната среда, а  също да се покаже на практика как от вече употребени и ненужни предмети може да се създаде изкуство. „Еко артът“ се провежда под формата на състезание между отбори. Тази година в събитието участваха 10 отбора с по 5 участника, а темата, по която работиха, бе "Сграда от бъдещето". Всеки от отборите трябваше да направи проект по зададената тема и да си осигури нужните материали, които ще използва. Отредените два часа бяха напълно достатъчни, за да може всеки тим да изпълни своето задание, след което компетентно жури с председател Антон Трифонов - заместник кмет на община Белоградчик, разгледа и оцени създадените проекти. А сред тях имаше много интересни, нестандартни и атрактивни хрумвания и решения - хотелски комплекси, игрални зали и развлекателни клубове и много други. В отборите активно се включваше по един родител или учител.
Представителите на организации и местния бизнес бяха осигурили и лично връчиха награди на всички участващи. Таня Тодорова - директор на Детския комплекс, връчи награда на отбора заел І-во място, който се състезаваше под номер две. Сред връчилите награди бяха и Антон Трифонов, Илиян Илиев - директор на ДГС-Белоградчик, и Милена Иванова - председател на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.
Похвалната инициатива показа на практика, как, когато се провокира мисленето, въображението и фантазията на подрастващите, те работят творчески, стават изобретателни и създават изкуство от вече употребявани и ненужни предмети.
Пресслужба на община Белоградчик 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.