Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

136 участници в срещите на ОИЦ-Видин за финансовите инструменти

134 участници от десестте по-малки общини в област Видин са се включили в цикъла от срещи на Областния информационен център във Видин (ОИЦ-Видин) за финансовите инструменти, проведен в периода 10-24 април 2018 година. На тези събития екипът на Центъра е предоставил 76 отговора на постъпили въпроси за европейското финансиране. Това бе обявено днес на среща с медиите, на която експертите в областния информационен център отчетоха свършеното до момента и темите и инициативите, които ще осъществят през годината. Управителят на ОИЦ-Видин Мариела Савкова заяви че финалното събитие на цикъла за финансовите инструменти ще се проведе във Видин на 9 май, като така ще бъде отбелязан и Деня на Европа. Съвместната проява с Фонда на фондовете е насочена към фирми в начален етап на развитието си, социални предприятия и граждани от Видин. Със съдействитето на Бюрото по труда се очаква на срещата да присъстват и младежи до 29 годишна възраст, лица с увреждания и безрабтни, които желат да започнат собствен бизнес.
Екипът на ОИЦ-Видин ще вземе участие и в инициативата на Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия, като се включи в Road Trip Project през м. юли. Проектът Road Trip включва 8 младежи, които се движат по четири маршрута през континента Европа между пролетта и лятото на 2018 год. Видин е първият град от Дунавския маршрут на младежите, които ще посетят три проекта в три града в България, във Видин – Дунав мост 2. По места, освен предложените 3 проекта, младежите  могат да посетитят и други обекти, които са интересни за тях и ще ги провокират да комуникират видяното през социалните канали. За целта ще бъдат ангажирани областните информационни центрове, които да посрещнат „пътешествениците“ в трите града и да ги придружат по проектите.
Управителят на ОИЦ представи на медиите и тазгодишната кампания “Европа в моя регион”. Младите хора и гражданите на Видин могат да участват в три онлайн конкурса в рамките на кампанията: за викторина, снимка и конкурс за публикация в блог.
Фотоконкурсът (23 април — 31 август) има за цел да привлече вниманието към решаващите инвестиции, направени в европейските региони благодарение на Европейския съюз. За да участват в конкурса, гражданите трябва да направят две снимки на проекти, съфинансирани от ЕС: една на проекта (художествена, творческа) и една на табелата или билборда с информация за финансирането и с флага на ЕС. 30-те най-добри кадъра ще бъдат събрани във фотоизложба, която ще пътува из цяла Европа.
Конкурсът за блогъри, който приема публикации в блогове относно проекти, съфинансирани от ЕС, на всеки от официалните езици на ЕС ще продължи до 31 август. Тримата победители ще бъдат поканени да участват в триседмична пълна програма за обучение в реална среда, посветена на комуникациите в ЕС.
Викторината е забавен елемент за проверка на знанията на гражданите относно регионите на ЕС и тяхната култура. На всеки две седмици ще се избира победител, който ще получава гурме кошница с европейски деликатеси.
Цветомир ЦЕНКОВ, експерт „Комуникация, информация и логистика” в ОИЦ-Видин 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.