Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

От блога на Иво Инджев: Медиите охраняват Охранителя, крият издънките на европредседателството Му

Издънките на българското председателство на ЕС дотолкова системно отсъстват от новинарския поток и полагащия се за такива случаи коментаторски рефлекс, че България успешно защити съмнителното си реноме на бързо пропадаща бавно развиваща се демокрация по отношение на медийната свобода. Вече зададох въпроса защо властите не информират медиите за бомбените заплахи срещу НДК, които са истинската причина да бъде отменен традиционният пролетен фестивал на книгата тази година в същата тази сграда. Ако медиите, горките, са толкова безсилни и безпомощни в търсенето на истината, за която не са били осведомени по волята на осведомителите, то поне един блог им даде повод да попитат нещичко по въпроса ( па макар и да не се позовават на ivo.bg като източник на сигнала). Никаква чуваемост.
Пак в НДК, но на концерт на Силви Вартан, е бил мощно освиркан Цветан Цветанов, вторият по важност политик в управляващата партия, злополучно пожелал да се изяви на микрофона с приветствие , както властниците у нас обичат да правят покрай популяни личности и събития извън политиката. Нула медийна реакция.
Сега, след срамно събитие в същия “забранен град”, в какъвто НДК е превърнат, научаваме от чужбина, че на европейски младежки форум преди близо седмица гости от чужбина се разбунтували срещу дебелашкото поведение на нашенските организатори и лично на премиера Борисов. В типичния си стил, с който печели симпатиите на своите подобия у нас, той призовал младите да раждат повече деца и дал за пример един германски министър, който се отчел 7 пъти ( може да се приеме и като самокритика, но кой да зае какъв е личният му пример?).
На младежки форум в София лидери от цяла Европа били втрещени от евтиния подкуп под формата на представление на не много облечени танцьорки и безплатен алкохол. Но повече от всичко младите  се разбунтували срещу менторския тон на политиците ни, начели с Борисов, които се опитали да поучачават европейската младеж.
Европейските млади, види се, още не са се научили да тупат по целесъобразност балкански новопокръстени дипломати и и геополитици, като Борисов. Вместо това му се обидили, че им дръпнал назидателна реч, на която имало инструктирани да ръкопляскат нашенски клакьори, след което си тръгнал, пише европeйското издания Euroactiv.
Да, да , знам, че в това издание работи един отколешен и вече не толкова млад български другар, врагдебен на Борисов. Но фактите са такива, кавито са. Вече се разпространяват видеодоказателства- но с цяла седмица закъснение.
Вярно е, че никой не обича да си показва срамотиите, освен ако не е ексхибиционист. Но медиите са призвани да вършат известна санитарна дейност, все пак. А не да се сържат като охранители на Охранителя!
Източник: http://ivo.bg/    

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.