Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

С лекцията „Професия съдия“ Административен съд-Видин приключи цикълът от лекции по Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”

С лекцията на тема „Професия съдия“, представена от съдия Биляна Панталеева, приключи реализирането на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката. Тя се проведе в Административен съд-Видин с учениците от 11-а клас на СУ „Цар Симеон Велики“, гр. Видин. При много голям интерес младите хора се запознаха с всички етапи, през които трябва да преминат и етичните правила и норми, които трябва да спазват, за да могат успешно да се реализират като магистрати.  С голямо вълнение учениците се запознаха с клетвата, която полага всеки магистрат. Те имаха възможност да облекат тоги и да заемат местата на съдиите в съдебната зала. Така в реална атмосфера младите хора се почувстваха за кратко в ролята на истински съдии. 
В края на срещата съдия Антония Генадиева – председател на Административен съд-Видин, връчи лично на всеки ученик удостоверение за успешно участие в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. „Надяваме се с цикъла от лекции да сме провокирали вашия интерес към съдийската професия и съдебната система, което да помогне за вашата успешна реализация, както в професионален, така и в житейски аспект“, каза съдия Генадиева – председател на Административен съд-Видин.
Целта бе повишаване на правната култура на младите хора и доверието им в правосъдната система. В рамките на програмата пред учениците от 11-а клас на СУ „Цар Симеон Велики“ Видин, заедно с класния им ръководител Даниела Рангелова, съдия Николай Витков изнесе лекция на тема „Съдебната система в Република България“, а съдия Нели Дончева представи темата „Що е административно правосъдие“. 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.