Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

От Кула започна цикълът от срещи за финансовите инструменти

От Кула днес стартира цикълът от срещи за представяне на финансови инструменти за собствен бизнес по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, по време на която се разбра, че общинската администрация има проектна готовност за интервенция в улици, обществени площи и образователна инфраструктура по Програмата за развитие на селските райони, информират от Областния информационен център във Видин. На събитието, в което се включиха кметът на община Кула д-р Владимир Владимиров, заместник-кметът Людмил Лалов, служители в общинската администрация и представители на местната общност, екипът на Областен информационен център-Видин (ОИЦ-Видин) представи микрокредитната линия със споделен риск, както и други възможности за бизнеса и земеделските производители, подкрепени финансово от ЕС. Управителят на Центъра Мариела Савкова и експертът Цветомир Ценков акцентираха на  големия брой допустими групи потенциални бенефициенти по инструмента за собствен бизнес, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, и възможноста местната общност да стартира или доразвие собствен бизнес, което ще подкрепи икономическото развитие на Кула и ще насърчи предприемачеството.
На участниците в срещата екипът на ОИЦ-Видин представи и актуалните възможности за кандидатстване по програмите, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове в България (Програма за развитие на селските райони и оперативните програми). Кметът на община Кула д-р Владимир Владимиров посочи че местната власт има проектна готовност за интервенция в улици, обществени площи и образователна инфраструктура по подмярка 7. 2 от Програмата за развитие на селските райони. Социалната инфраструктура също е в приоритетите на общината, за което ще се търси европейско финансиране, заяви още кметът на Кула. Екипът на ОИЦ-Видин запозна служителите в общинската администрация и с отворената покана на Фонда за регионално разивитие по Норвежката програма. Управителят Мариела Савкова представи и още една възможност за международно сътрудничество, финансирана от ЕС, чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – процедурата за транснационално сътрудничество.
Срещите от първия за годината цикъл на ОИЦ-Видин ще обхванат всички общини на територията на областта. Във всяка от тях освен финансовите инструменти и другите възможности за подкрепа от ЕС, чрез Оперативните програми и ПРСР, ще може да се задават на място въпроси на експертите в центъра, както и да се обсъждат с тях най-подходящите за съответната община или бенефициент процедури или мерки за кандидатстване, допълват от екипа на ОИЦ-Видин.

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.