Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Засилени мерки за сигурност предприеха за празниците от видинската полиция

Служителите на ОДМВР и РДПБЗН предприеха мерки за обезпечаване на обществения ред, пожарната безопасност и сигурността по пътищата в област Видин по време на Великденските празници и поредицата от почивни дни. Началниците на районните управления проведоха срещи с представители на местната власт, съгласувани са съвместните мерки при провеждането на празнични прояви в населените места на област Видин. Вчера, на работна среща в ОДМВР-Видин, полицейските служители  и представители на частните охранителни фирми уточниха механизмите на взаймодействие помежду им. Засилени дежурства и полицейска охрана ще има в районите и обектите, съсредоточаващи множество хора при празничните църковни церемонии.
По време на празничните и почивни дни е планувано провеждането на специализирани полицейски операции по различни направления на дейност, с цел обезпечаване безопасността на движението, сигурността в областния град, малките и отдалечени населени места, както и противодействие на престъпността – кражби, злоупотреби, измами. Регулярни проверки ще извършват униформени служители в питейните и увеселителни заведения, дискотеки и клубове. 
51 православни храма в региона и девет хотела в областния град инспектираха огнеборците през последните седмици. Установени били три нарушения (едно в църква и две в хотели), за които контролиращите съставили три акта и издали съответните разпореждания. Информационни брошури със съвети за недопускане на пожари, изготвени от видинските огнеборци, са предоставени на всички храмове в областта. За осигуряване на безопасността на движение по пътищата в област Видин, служителите на сектор "Пътна полиция" са планирали конкретни действия и превантивни мерки. Във дните от 5 до 9 април ще бъдат проведени специализирани полицейски операции "Алкохол и неправоспособност", целящи установяване на груби нарушения на правилата за движение и предотвратяване на пътни инциденти. Контрол на движението ще се осъществява и по третокласни и общински пътища, и в районите на посещавани питейни и увеселителни заведения. Акцент при проверките ще бъде поставен върху използването на  обезопасителни колани/каски, наличие на задължителна застраховка «Гражданска отговорност» на автомобилите, управление на нерегистрирани и неизправни МПС-та, управление на автомобили без заплатена винетна такса и други. Пътните полицаи ще осъществяват контрол и през тъмната част на денонощието.
Криминалисти напомнят: В празничните дни се създават условия за понижена бдителност у гражданите. От това се възползват недобронамерени лица за извършване на джебчийски кражби и други криминални деяния. Нужно е да се проявява внимание при носенето на вещи и пари, които биха могли да бъдат обект на посегателство. Не трябва да се оставят незаключени и без надзор за продължителен период от време жилища.
Не забравяйте и за риска от телефонни измами. Напомняйте често на вашите възрастни родители, близки и съседи за изобретателността на телефонните измамници. Хората от третата възраст, със своята доверчивост, рискуват да се разделят със спестяванията си при телефонна измама. Никога и под никакъв предлог не давайте пари на непознати, поискани в телефонен разговор.
Огнеборците припомнят: Бъдете внимателни при боравенето със свещи в църковните храмове и домовете. Запалените свещи, носени по време на църковни церемонии, създават сериозни предпоставки за възникване на пожари. У дома не оставяйте свещите да горят без надзор – пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг.
Сигнализирайте на тел.112 при спешни случаи, пожар, престъпление или произшествие.
Регионален говорител на МВР, ОДМВР-Видин 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.