Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

От НАП напомнят: Остават няколко дни за подаване на корпоративните декларации, документите се изпращат само по електронен път

Срокът за подаване на годишната декларация за облагане с корпоративни данъци за 2017 година изтича на 2 април 2018 година, тъй като 31 март е в събота, напомнят от видинския офис на Националната агенция за приходите (НАП). Оттам допълват, че с тази декларация се подава и годишен отчет за дейността и че в същия срок трябва да се плати и дължимият корпоративен данък след приспадане на направените авансови вноски. От НАП напомнят още, че от тази година всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31 декември 2017 година, се подават единствено по електронен път. Това се отнася и за годишната декларация за облагане с корпоративни данъци за миналата година.
От НАП напомнят също, че от тази година дължимите данъци и осигурителни вноски могат да се превеждат с банкова карта без такси. Това става по два начина - чрез е-услуга, достъпна чрез портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Агенцията. Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата. Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративен данък може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор. 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.