Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Хората с увреждания от Белоградчик проведоха отчетното си събрание

В Белоградчик се проведе отчетно събрание на Клуба на хората с уврежданията, а сред гостите на форума бяха кметът на общината Борис Николов, Ваньо Диков - председател на структурата на хората с увреждания във Видин, Албена Миланова - координатор за област Видин, Илияна Веселинова и Катюша Некова, съответно директор и началник отдел в Дирекция "Социално подпомагане" в града. Председателят на клуба Жоро Якимов запозна присъстващите с дейността през 2017 година. Сред по-значимите събития бяха откроени проведените екскурзии в страната и срещите за обмяна на опит със сродни клубове. За периода е закупена техника и пособия за нуждите на клуба, като особено ценна придобивка е закупената кафе машина.  Реализирани са и някой ремонтни дейности на базата, вследствие и на саниране сградата на общинска администрация, в която се помещава. Много от членовете на клуба са снабдени с дърва за огрев. Ръководството на клуба е оказвало и регулярна помощ на свои членове за попълването на различни документи и формуляри до  институции в града. Беше изказана благодарност на ръководството на община Белоградчик и Дирекция "Социално подпомагане" за добрата съвместна дейност. Отчет за финансовото състояние на клуба представи  Валя Ванкова- член на.контролно-ревизионната комисия.
Поради така стекли се обстоятелства бе  направен избор за нов председател на Контролно ревизионната комисия на клуба. Единодушно бе гласувана предложената кандидатура на Мария Иванова, която ще бъде и делегат на областната конференция на хората с увреждания. Кметът Борис Николов поздрави присъстващите с провеждането  на тяхното отчетно събрания и им пожела успешна работа по реализиране на новите Насоки за работа. Той сподели, че общинското ръководство винаги е посрещало с разбиране поставените въпроси от ръководството на клуба и отделни членове. Бе заявено, че въпреки възникналите затруднения, ченовете на клуба ще бъдат снабдявани приоритетно с дърва, а ветерани от войната, деца - сираци и полусираци ще бъдат снабдявани безплатно, както и досега.
За успешното сътрудничество между Дирекция "СП" и Клуба на хората с увреждания говори Илияна Веселинова, която сподели, че от първи януари тази година е променен   гарантираният минимален доход, което води до промяна на  Интеграционните добавки за транспортни услуги, достъпна информация и лекарствени средства от 9,75 лева на 11,25 лева, добавката за телекомуникационни услуги от 13 на 15 лева, а балнеолечение и рехабилитационни услуги става до 225 лева. Във връзка с намаляване на административната тежест при обслужване на потребителите и при ползване за интеграционни добавки вече се попълва само едно на заявление-декларация. Отпада и изискването  за представяне на удостоверение от общопрактикуващите лекари  за получаване на добавката за лекарствените средства. Ваньо Диков благодари за активното и коректно сътрудничество на местно ниво, в лицето на кмета на общината и сподели, че на 11 април тази година в София ще се проведе национален митинг-протест против втората комисия за телк от НОИ за определяне пенсиите на хората с уврежданията тъй като така се предполага, че от 100 до 150 хиляди души на практика ще бъдат лишени от такава пенсия.
Пресслужба на община Белоградчик 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.