Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

В белоградчишкия Клуб на пенсионера „Мадона“ се веселиха на двойния си празник

Членовете на Клуба на пенсионера "Мадона" в Белоградчик отбелязаха двоен празник, а с
встъпителни думи към всички присъстващи се обърна Симеон Илиев, който поздрави нежната половина от членовете на клуба с 8 март - Международен ден на жената, и им пожела здраве, да бъдат все така дейни в работата на клуба, много радост и добрини в живота. Той съобщи и новината, че именно днес смесената певческа група за народни песни „Пей сърце" отбелязва 5- годишния си юбилей. Това бе и поводът мъжката представителна част на групата да поздрави дамите и участниците в празника с тематична програма. Звучаха стихотворения за жената и любовта, също и емблематични песни от по-далечното минало, сред които "Заспали чувства", "Кажи ми ти знаеш ли да любиш?", "Жени има много красиви по света" и "Танго последно танцувам със тебе".
 
Гост на събитието бе кметът на общината Борис Николов, който поздрави всички дами и подари цветя. В поздравлението по повод чествания юбилей на певческата група „Пей сърце" той отбеляза: „За мен е чест и удоволствие да ви поздравя с честването на вашия 5-годишен юбилей! Забележително е, че първата изява на певческа група за народни песни „Пей сърце" датира от един мил празник - 8-ми март 2013 година. Годините, отдадени на активна културна дейност, са прекрасен повод за достойна равносметка на направеното от вас, а то не е никак малко. От тогава до сега вие сте реализирали 80 участия - в града, общината, региона, страната и чужбина, общо в 29 населени места. Само за 2017 година имате 21 изяви. А за периода от участия в различни културни прояви - празници, фестивали, конкурси и други мероприятия, сте завоювали десетки грамоти, дипломи, поздравителни адреси, плакети и други предметни награди и хиляди благодарности. Групата е носител и на три медала – златен, сребърен и бронзов, за участие в международни прояви. Цялата тази дейност е вследствие на ентусиазма на участниците в групата, която не жали време, сили и средства за репетиции, пътувания и участия. Тя е убедително доказателство за значимостта на постигнатото от вас. Иска ми се да отдадем дължимото за вашите успехи и на музикалния ръководител Румяна Пекова, организатора Пенка Христова и художествения ръководител Иванка Мусинска. Изключително похвална е инициативата на певческата група да разшири своята дейност, като включи в своите програми и народни обичаи, и традиции -  „Откриване на жътвената кампания", „Бабин ден", „Трифон Зарезан", „Рождество Христово", „Златни сватби", „Нова година“, както и привличането за участие в тях на подрастващите. Бъдете живи и здрави и работете все така ентусиазирано и всеотдайно и нека да се множат успехите ви. Влагайте цялото си сърце и душа за популяризиране красотата на българската народна песен и нашето духовно богатство!".
Пенка Христова благодари на кмета за изказаната признателност и за оказаната помощ и съдействие от страна на общината и го увери, че и занапред ще работят все така активно и дръзновено за постигането на нови успехи. По повод на празника тя пожела на своите колеги - пиринско здраве, родопско дълголетие, старопланинска сила и да останат мили и добри майки, баби и любими жени! Празникът продължи с много веселие, музика и танци, а участниците демонстрираха еднакво добре своите танцувални умения както в народните танци, така и в другите - танго, румба, валс и фокстрот.
Пресслужба на община  Белоградчик  

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.