Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Видинчани протестираха четвърта поредна събота с искане за магистрала до София и тунел под Петрохан, регионалният министър се покри

Четвърта поредна събота възмутени от съсипията на региона ни видинчани се вдигнаха на протест с искане за изграждане на магистрала до София и тунел под Петрохан, а официално поканения за разговор регионален министър пак се покри, но отново натисна слугите си от Агенция „Пътна инфраструктура“ за сетен път виртуално да обещаят какви ли не пътища за лековерната част от северозападното народонаселение. Даже премиерът Бойко Борисов, да се свети името Му, ни нарече от някъде из Европа-та „Моите приятели от Видин“. Не е трудно да се досетим кои точно са му приятелките и приятелите тук, нали? Поради което и енергията на протестите не само не намалява, но и привлича все повече привърженици от Видин и региона. Защото, казват основните организатори от „Едини за промяна: „Гражданите на Видин искат да бъдат чути за строителството на пътя Видин-София и тунел под Петрохан. Защото обещанията не са променили вида си, но до нищо полезно за региона не са довели. Защото, ако българското правителство има намерение да си изпълни задълженията към региона, то с Решение на Министерски съвет ще може да посочи конкретен график, етапи, срокове, финансиране и краен срок на строителството за целия път, не само за части от него. Защото някой отклони парите, които бяха предвидени за инфраструктура в Северозападна България и днес се оправдава, че пари няма. Защото всеки изказал се управляващ по темата „път до Видин“ сам си противоречи и то не веднъж! Защото десетки медийни изявления заляха телевизионния екран, но никой не пое ангажимент за конкретно решение на Министерски съвет за целия път от Видин до София и за тунел под Петрохан. Защото сигурността и безопасността на гражданите би трябвало да са приоритет за онези, които управляват държавата. Защото бяхме търпеливи достатъчно и ако има поне малко почтеност в намеренията на правителството, ще вземат решение на МС и ще започнат да го изпълняват в цялост“.
Именно поради това за четвърти поред път днес видинчани отново изразиха недоволството си с автошествие от хипермаркет „Технополис“ до входа на Видин пред ТЕЦ-а, а след това продължиха пеша до Чобан кюприя, блокирайки за близо четири часа главен път Е-79. С ясното послание към управляващите, че няма да отстъпят, докато не бъдат изпълнени исканията им. „Продължаваме. На 23 февруари, на 3 март… Докато не се съобразят с гласа на народа, защото, ние, видинчани, отказваме повече да вярваме на голи обещания, на лъжи и на подигравки“, категорични бяха от гражданската инициатива. 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.