Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Лекция на тема "Съдебната система в Република България" изнесе съдия Николай Витков пред учениците от 11-а клас на СУ „Цар Симеон Велики“

За втора поредна година Административен съд-Видин се включва с цикъл от лекции в Образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури". Първата лекция на тема „Съдебната система в Република България“ бе изнесена днес - 14 февруари, от съдия Николай Витков пред ученици от 11-а клас на видинското СУ „ Цар Симеон Велики“с класен ръководител Даниела Рангелова. Целта на лекцията бе да се запознаят младите хора с принципите на разделението на властите и да придобият обща правна култура за структурата и функционирането на съдебната система, както и за мястото на административните съдилища в нея. Идеята е да се обогатят познанията на учениците относно статута, структурата и функциите на съдебната система, да се формира правна грамотност и да се повиши степента на спазване на законите. За да се постигне устойчивост на програмата, цикълът от лекции е предвиден да се проведе в рамките на втория учебен срок с учениците от XI-а клас на СУ „Цар Симеон Велики“. Следващата лекция на тема „Що е административно правосъдие?“ ще бъде представена от съдия Нели Дончева на 14 март.
Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” е съвместен проект на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката, като Върховният административен съд и всички административни съдилища на територията на България са партньори по тази програма.  

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.