Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Съоснователят и консултант на видинското читалище „Светъл ден-2009“ Борислав Ванков в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/_h2DC7XNfqk е пълният видеозапис на интервюто със съоснователя и консултанта на видинското читалище „Светъл ден-2009“ Борислав Ванков, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В първата част на разговора събеседникът ни (който е активен общественик, видински общински съветник и заместник кмет на община Видин през мандат 2007-2011) сподели, че е участвал и в двата организирани от „Единни за промяна“ протести за изграждането на магистрала до София и тунел под Петрохан, както и че със сигурност ще се включи и в третия протест в събота. Той бе категоричен, че политика на управляващите всъщност е очевадна форма на геноцид, който от години се упражнява над живеещите във Видинския регион и Северозападна България. Борислав Ванков уточни, че не само лошата инфраструктура е причината за незавидното състояние на Видин, но и че без съвременни транспортни връзки е абсолютно невъзможно развитието на който и да е град или регион.
През втората половина на интервюто Борислав Ванков разказа как през 2009 година той и негови съмишленици са основали видинското читалище „Светъл ден-2009“, а след това са го регистрирали по всички изисквания на закона за читалищата в България. Повечето от развиваните в „Светъл ден-2009“ дейности, уточни Ванков , по нищо не се различават от останалите традиционни читалища, но то се отличава по това, че получава далеч по-малка от тях държавна субсидия, че работи с множество чуждестранни партньори и че успешно разработва и изпълнява проекти с обществена значимост. В същото време за почти 10-годишното съществуване на „Светъл ден-2009“ екипът му е успял да превърне читалището в притегателен център и към момента в  школите му са записани над 120 участници от всички възрастови групи, а читалищните състави всяка година печелят престижни награди от национални и международни форуми. Какво друго сподели Борислав Ванков в предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН, можете да научите от пълния видеозапис на интервюто с него на линк https://youtu.be/_h2DC7XNfqk

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.