Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Как утрешният протест на „Единни за промяна“ принуди премиерът да обещае от швейцарския град Давос магистрала Видин-София

Преди още да се е състоял, организираният за утре протест на „Единни за промяна“ за изграждане на магистрален път от Видин за Ботевград стресна управляващите и принуди премиера Бойко Борисов да обещае днес чак от швейцарския град Давос магистрала Видин-София. Пак днес пък председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов бе скоростно изстрелян да даде пресконференция във Видин, на която високопарно се изцепи: „Правителството обръща изключително внимание на пътната инфраструктура в направлението Видин-Монтана-Враца-София“. И още каза подплашеният от недоволството на видинчани пътен шеф: „Тази година започва процедура за строителство и надзор на най-тежкия участък Мездра-Ботевград, а от 2019 година ще започне реалното строителство на участъка Видин-Ружинци“. Имало файда, значи, безсрамните ни самозабравили се управници да бъдат притиснати с аргументи до стената и по-отчетливо да им се припомни кой и за какво ги е избрал, както и кой на кого трябва да служи. 
Безспорно е обаче, че организираният от „Единни за промяна“ утрешен протест вече изпълни част от справедливите искания на видинчани, но не е достатъчно. Затова от "Единни за промяна“ ги призовават утре на булевард „Панония“ край „Технополис“ от 10 часа, вторият сборен пункт е от 10,30 часа при паметника на Скърбящия войн до жп гарата, а отправната цел на протестното шествие е към изхода на Видин – между бензиностанцията на „Фанти Г“ и мотел „Чолакис“.
Така че нека категорично да подкрепим предложената от „Единни за промяна“ гражданска инициатива: „В срок до една седмица да бъде взето Решение на МС за незабавно стартиране на процедурите по изграждането на магистрала до Видин и тунел под Петрохан с краен срок на строителството месец май 2021 г. Правителството да изпълни своя дълг към Северозападна България и да ангажира всички ресурси за изграждането на дълго обещаваната инфраструктура в този регион в реално време, а не след три, пет или дванадесет години.Ако такова решение не е факт до 5.02.2018 г. и не се започне незабавно с изпълнението му, протестите ще продължават и ще настояваме за забрана на преминаването на тежкотоварни автомобили през Дунав мост 2 до стартиране на изграждането на магистрала от София до Видин и тунел под Петрохан. Както и ще предприемем различни действия, за да привлечем вниманието на останалите страни, членки на Европейския съюз и да покажем какво е отношението на българското правителство към един регион в Европа“.
И бъдете сигурни, че ще има и други реакции след утрешния протест. Ако не от преспите в Давос или от изпод магнолията в Банкя, то от друго място…   

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.