Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

НАП напомня на клиентите си за отстъпката за подаване на декларация онлайн

174 000 клиенти на Националната агенция за приходите (НАП) получиха на електронната си поща напомняне, че срокът за ползване на 5% отстъпка за подаване на декларация за облагането на доходите изтича след една седмица – на 31 януари, информират от видинския офис на приходната агенция. С уточнението, че с имейлите се уведомяват гражданите и за променения ред за ползването на отстъпката при подаване на годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица през тази година. Електронни писма са получили всички клиенти на администрацията, които са декларирали електронен адрес пред НАП и са подали декларации за облагане на доходи през миналата година. Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 година, физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лева. Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 година. Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код. Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2018 година.
До момента 140 видинчани са подали годишните си декларации по електронен път и могат да ползват отстъпка. Две трети от подалите са ползвали своя ПИК код – най-бързият и евтин начин за ползване на електронните услуги, предоставяни от приходната администрация.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна, на сайта на НАП www.nap.bg или в офисите на приходната администрация. 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.