Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

ВСС награди видински магистрати за активно участие в образователна програма

Трима съдии от Видинския административен съд (АС-Видин) – Нели Дончева, Николай Витанов и Биляна Панталеева-Кайзерова, както и административният секретар Даниела Пинтова, бяха удостоени с грамоти от Висшия съдебен съвет (ВСС) за активното им участие в Образователната програма през учебната 2016/2017 година, съобщиха от АС-Видин. Оттам допълват, че отличията са връчени от председателя на АС-Видин съдия Антония Генадиева като знак на признателност за проявен професионализъм, компетентност и принос за отличаването на ВСС със специалната награда на журито за 2017 година в конкурса „Кристални везни на правосъдието“ на Съвета на Европа. 
Образователната програма бе реализирана от Административен съд-Видин през учебната 2016/2017 година с учениците от 11 б клас на ГПЧЕ „Йордан Радичков“. При голям интерес  бяха изнесени лекциите „Съдебната система в Република България“ от съдия Николай Витков,  „Що е административно правосъдие?“ от съдия Нели Дончева и „Професия Съдия“ с лектор съдия Биляна Панталеева-Кайзерова. За успешното участие в програмата „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, всеки ученик от 11б клас получи Удостоверение от Висш съдебен съвет и Административен съд-Видин. И през настоящата учебна 2017/2018 година магистратите и служителите от Административен съд-Видин ще се включат в Образователната програма. Тя ще се реализира с ученици от 11 клас на СУ „ Цар Симеон Велики“ Видин през втория учебен срок.
„Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” се осъществява от Висшия съдебен съвет съвместно с Министерството на образованието и науката. Върховният административен съд и всички административни съдилища на територията на РБ са партньори по тази Образователна програма“, допълват от АС-Видин.  

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.