Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Удостоиха граничния полицай Бисер Владимиров с годишната награда „полк. Вълчо Вълчев“

На церемония днес директорът на ОД на МВР-Видин старши комисар Янко Янколов връчи годишната областна награда „полк. Вълчо Вълчев” на Бисер Владимиров – служител на ГПУ-Брегово. На тържеството присъстваха комисар Валентин Ванков – началник на ГПУ-Брегово, служители от Областната дирекция на МВР-Видин и РУ-Видин, както и журналисти. На 7 декември около 18,15 часа на видинската улица „Георги Сава Раковски” неизвестен извършител издърпал дамската чанта на 68-годишна видинчанка и я съборил на земята. Оказалият се в близост Бисер Владимиров реагирал светкавично. Той застигнал непознатия и успял да вземе чантата, в която имало голяма парична сума. Върнал отнетото на жената и сигнализирал на телефон 112. „За мен е чест да връча наградата на граничен полицай и наш съгражданин. Твърдо вярвам, че служителите на вътрешното министерство трябва да бъдат честни и всеодайни в работата си, а гражданите – активни и доблестни. С действията си Бисер Владимиров доказа това – като служител и като гражданин”, заяви старши комисар Янколов при връчването на наградата.
Годишната награда „полк. Вълчо Вълчев”, учредена от ОД МВР-Видин през 2008 година, е  в памет на полк. Вълчев. Бившият директор на видинската полиция бе убит на 22 декември 2005 година, след като се притекъл на помощ на младеж, станал жертва на грабеж в квартал „Калето“. С връчването на тази награда служителите на реда от Видинска област почитат паметта и мъжката постъпка на полк. Вълчев, изразяват благодарност и поощряват граждани и длъжностни лица, оказали съдействие на полицията в борбата с престъпността. Носителят й получава грамота и авторска статуетка на Ставри Калинов.
През 2008 година наградата получи кметският наместник на село Дълго поле Сашко Димитров. Благодарение на неговата помощ, в периода 2006-2008 година полицейските служители успяват да преустановят извършването на кражби на части и елементи от електропреносната мрежа на територията на РУ-Белоградчик. Носител на наградата за 2010 година е видинчанинът Георги Александров. Той, с помощта на сина си, задържа на място тримата извършители на кражбата на герба на Видин от входа на Стамбол капия в центъра на града.
Регионален говорител на МВР, ОДМВР-Видин 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.