Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Митничари разкриха на Дунав мост 2 5500 литра прекурсор за производство на хероин, два пистолета и два револвера

С решение на Видинската окръжна прокуратура е арестуван 60-годишен босненски гражданин, опитал се да прекара с камион през Дунав мост 2 5500 литра оцетен анфидрид, от който могат да се произведат два тона хероин, съобщават от Аганция Митници и уточняват, че разследването се провежда от Митница Лом. Освен нелегалния прекурсор, при проверката митницарите разкриват и 4 единици късо бойно огнестрелно оръжие - два пистолета, два револвера с допълнителни пълнители и ЗИП. Операцията по разкритата контрабанда е станала на 15 декември около 1 часа през нощта, когато мобилен митнически екип спира на Дунав мост 2 за проверка камион с босненска регистрация, превозващ по документи 20 тона полиетилен от страна в ЕС за фирма получател в  Турция, а шофьор на превозното средство е 60-годишен босненски гражданин И. Памукович. Товарната композиция с водача е селектирана за проверка от митническите служители и е ескортирана до митническия ТИР-терминал за сканиране и щателна митническа проверка.
При извършения контрол митническите служители установили,  че камионът превозва различна от описаната в митническите документи стока. Реалната стока не съответства нито по вид, нито по количество с декларираната. Вместо 20 тона полиетилен, митническите инспектори установили, че в камиона са натоварени 22 различни по размер дървени каси, съдържащи авточасти, електроника, 100 килограма мобилни телефони и медицинска апаратура за диагностика. В 6 от сандъците са открити пет пластмасови куба с вместимост от по 1000 литра и 22 туби от по 30 литра, съдържащи безцветна течност с характерния мирис на оцетен анхидрид - контрабандно превозван прекурсор, използван за производство на хероин.
На 16 декември Видинската окръжна прокуратура е привлякла като обвиняем И. Памукович за контрабанда на 5505 литра прекурсор без разрешение по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите - престъпление по чл. 242 ал.3 от НК, и за контрабанда на стоки без знанието и разрешението на митниците, чрез използване на документ с невярно съдържание (престъпление по чл. 242 ал.1 б. Б, б. Г и б. Д от НК). И. Памукович е задържан от прокурора за срок до 72 часа и предстои внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържани под стража", а разследването продължава.  

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.