Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Грейнаха светлините на коледната елха в Белоградчик

В присъствието на много деца и възрастни бяха запалени светлините на 10-метровата коледна елха в Белоградчик. Те озариха небето в центъра на града и украсиха централния площад „Възраждане“. С много трепет и вълнение малчуганите заедно с кмета на общината Борис Николов отброиха времето до запалването на светлините. Така бе поставено началото на наситената с културни събития Коледно-новогодишна програма на община Белоградчик в оставащите дни до края на 2017 година. В една от най-интересните и вълнуващи културни прояви за най-малките тази година взеха участие Минка Сурдулова и Ирина Флорова-Капелова - артисти от Видинския драматичен театър. Децата истински се радваха от представените игри и забавления, в които участваха Веселушко - помощник на Дядо Коледа, и танцьорката Джумаяма Мама. Твърде впечатляващо беше и участието на самия Дядо Коледа, в чиято роля се бе превъплатил Валери Цветков.
Въпреки мразовитата зимна вечер, възпитаници на Детска градина „"Иглка" представиха тематични стихове и песни, посветени на най-светлите празници  – Рождество Христово и Нова година. Кметът Борис Николов раздаде на най-малките участници в тържеството коледни сладки, приготвени и украсени с много обич от фирма „Ди арт“-Видин.
През декември на децата в Белоградчик ще гостува Държавен куклен театър-Видин със спектакъла "Дядо Коледа, ела", в салона на читалището Симфониета-Видин ще представи концерт на „Незабравими мелодии от вчера и днес", учениците от НУ „Васил Левски" ще организират коледен благотворителен базар, Младежкия дом и клуба по спортни такци „Елит-Тим“ ще играят спектакъла „Коледни звезди“, концерт на духовия оркестър и програма на Детски комплекс, клубът на пенсионера „Мадона" ще пресъздаде народния обичай за Коледа, предстоят тържества в училищата и детската градина...
Пресслужба на община Белоградчик 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.