Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Храмов празник на църквата „Рождество на Пресвета Богородица“ в Дунавци, на видинския депутат от БСП Филип Попов му връчиха за дарителство орден „Антим I“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

На видеото с линк https://youtu.be/AuSlgDL9CMc е част от днешните тържества, с които жителите и гостите на Дунавци отбелязаха храмовия празник на местната църква „Рождество на Пресвета Богородица“. Празничният ден започна със света литургия, отслужена от Белоградчишкият епископ Поликарп в съслужение на архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия, архимандрит Исаак - духовен надзорник на Видинска епархия, архимандрит Гервасий - архиерейски наместник на Кулска духовна околия, йеромонах Памфилий, йеромонах Нестор, протойерей Мариан Стефанов, йеродякон Вартоломей, йеромонах Максим - председател на Църковното настоятелство на храма в Дунавци, архимандрит Йоан - игумен на Добридолския манастир, йеромонах Спиридон - игумен на Чипровския манастир, протойерей Мариян Младенов от Ново село и отец Иван от Нови хан.
В словото си след светата литургия Белоградчишки епископ Поликарп поздрави присъстващите християни и им пожела да бъдат изпълнени със силна вяра, любов към Божията Майка и чрез това да пребъдват в здраве, радост и духовни сили. От името на Видинската света митрополия той връчи на видинския депутат Филип Попов орден „Антим Първи“ и грамота като един от дарителите на храма и заради други негови жестове към православната ни църква. Грамоти за дарителство получиха видинските заместник областни управители Елка Георгиева и Анежло Методиев, Гражданско обединение „Единни за промяна“, както и други представители на обществени организации. Кметът на Дунавци Димо Скорчев благодари всички, които са подали ръка за обновяването на храма и са станали съпричастни към проблемите на хората от Дунавци.
Празникът продължи с музикална програма от ученици на бреговското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и с осветена празнична обща трапеза за здравето и благословението на жителите и гостите на града. 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.